Welke landen bleven in Qatar doelpuntloos?

Wereldkampioenen Voetbalquiz
Fotocredits History Of Soccer - https://historyofsoccer.info

Een mooie vraag voor een voetbalquiz. Het antwoord is makkelijk. Alle landen kwamen tijdens het WK van Qatar tot scoren. Dat had alles te maken met de 2-0 zege van het nog doelpuntloze Uruguay op Ghana.

Uruguay had in de WK-selectie toch bekende doelpuntenmakers als Darwin Nunez, Luis Suarez en Edinson Cavani. Het was echter Giorgian De Arrascaeta, die speelt in de Braziliaanse competitie voor Flamengo, die voor Uruguay beide goals voor zijn rekening nam. Daarmee nam hij direct ook de volledige WK-productie voor Uruguay voor zijn rekening.

Eerder won in de derde speelronde al Tunesië van de B-ploeg van Frankrijk met 1-0. Ook dat was voor de Afrikaanse deelnemer haar eerste WK-goal van dit toernooi. Zelfs in haar hele WK-historie. Andere landen die dit WK slechts eenmaal het doel wist te vinden zijn Qatar, Wales, Denemarken en België. Deze deelnemers zijn net zoals de reeds genoemde Uruguay en Tunesië al uitgeschakeld voor de knockout fase.

Engeland en Spanje scoorden in de groepsfase de meeste goals in Qatar. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate scoorde al 9 keer. Dat komt vooral door de 6-2 zege in haar eerste duel tegen Iran. Spanje scoorde er weliswaar 7 tegen Costa Rica. Daarna bleef het twee wedstrijden steken bij één doelpuntje.

Al drie toernooien scoort elke land minimaal één keer

Alle landen kwam in Qatar tot scoren. Dat is zeker geen bijzonderheid. Eerder was dat ook al bij het WK 2014 in Brazilië en het WK van 2018 in Rusland het geval. Ook toen bleef geen enkel land doelpuntloos. Tijdens het WK van 2010 in Zuid Afrika kwamen twee landen niet tot scoren. Het ging om Algerije en Honduras.