Wie wordt de opvolger van Georginio Wijnaldum?

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Er komt een nieuwe ‘laatste doelpuntenmaker’ namens Oranje op een WK. Nu gaat die eer al acht jaar naar Georginio Wijnaldum. De middenvelder van AS Roma was de laatste doelpuntenmaker voor Oranje op een WK (2014). Met wedstrijden tegen Senegal, Ecuador en Qatar ligt het in de lijn der verwachting dat dit gaat veranderen.

Op het WK van 2014 scoorde Wijnaldum tegen gastland Brazilië de laatste Oranje goal tijdens een WK. Het Nederlands Elftal won met 0-3 en pakte daarmee de derde plaats op het WK, mede door de goal van Wijnaldum in de blessuretijd. Spelers als Cody Gakpo, Memphis Depay of Steven Berghuis hopen daar nu verandering in te brengen. Het liefst de winnende treffer in de WK-finale. Dat zou pas echt geschiedenis zijn.

Wijnaldum nog steeds in de boeken als laatste doelpuntenmaker

Wijnaldum houdt sowieso nog een andere wapenfeit in handen. Ook de laatste Oranje goal op een Europees Kampioenschap is namelijk in handen van Wijnaldum. Tijdens de groepsfase van Euro 2020 scoorde Wijnaldum de 0-3 tegen Noord-Macedonië. In het duel tegen Tsjechië in de achtste finales (0-2) werd niet door Oranje gescoord. Meer voetbalfeitjes? Check dan eens onze inspiratie voor voetbalquiz vragen.