Willem II wil aanvoerder van concurrent losweken

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Willem II wil Melle Meulensteen overnemen van streekgenoot en rivaal RKC Waalwijk. De Tilburgers deden tot dusver twee keer tevergeefs een bod op de aanvoerder van de Waalwijkers. Dat meldt het Brabants Dagblad.

RKC Waalwijk wil in de strijd tegen degradatie graag een beroep doen op Meulensteen. De club wil dan ook niet zwichten voor een bod. Willem II wil in diezelfde strijd juist graag een beroep doen op de 22-jargie Meulensteen. De centrale verdediger is één van de steunpilaren van RKC Waalwijk. Eerder speelde Meulensteen jarenlang in de jeugdopleiding van Manchester United. Via Preston North End belandde Meulensteen in januari 2018 Waalwijk. Daar werkte hij samen met Fred Grim, nu trainer van Willem II.

Willem II is momenteel de nummer vijftien van de Eredivisie. De club heeft na 19 wedstrijden 18 punten. RKC Waalwijk is een plekje hoger te vinden en heeft 19 punten. De voorsprong op nummer zestien, aan het einde van het seizoen playoffs tegen degradatie, Sparta is voor Willem II vier punten.

Mocht het tot een transfer komen dan lijkt dit bijna de Nederlandse versie van Chris Wood. Ook daar maakte een sterspeler van de ene degradatiekandidaat de overstap naar de ander. Het zal alleen wel gaan om kleinere bedragen. Newcastle United betaalde maar liefst 30 miljoen euro aan concurrent Burnley.  Newcastle United staat negentiende in de Premier League, Burnley twintigste. In beide gevallen betekent dat aan het einde van het seizoen degradatie.