Willem II zwaait aanvaller uit en casht miljoen euro

In de strijd tegen degradatie heeft Willem II opeens een financiele meevaller. Willem II heeft met het Duitse Holstein Kiel een akkoord bereikt over Kwasi Wriedt. De Duitse aanvaller met Ghanese roots trekt voor circa 1 miljoen euro naar de Tweede Bundesliga.

Willem II verliest weliwaar haar aanvalsleider maar kan met een dergelijke transfersom wel de markt op. De nummer vijftien van de Eredivisie was sowieso al op zoek naar versterking én Wriedt was niet langer onomstreden. Trainer Fred Grim zou in de tweede seizoenshelft zo maar andere keuzes kunnen maken. Zodoende is de transfer voor alle partijen een mooie oplossing.

Wriedt kwam dit seizoen moeizaam uit de verf. Nu trekt de voormalig spelers van het tweede elftal van Bayern München na 44 officiële en 12 goals weer naar Duitsland. Holstein Kiel is de nummer dertien van de Tweede Bundesliga. Met Wriedt hoopt men de weg omhoog te kunnen vinden.

https://twitter.com/WillemII/status/1484142361227767808

Willem II heeft ook al een vervanger op het oog. De Tilburgers willen namelijk de Belgische aanvaller Obbi Oulare op huurbasis overnemen van het Engelse Barnsley. De aanvaller was in 2017 ook al op huurbasis in Tilburg actief. Oulare mag bij Barsnley vertrekken. Daarnaast hoopt Willem II ook nog op de komst van RKC-aanvoerder Melle Meulensteen.