WK records: Wat is de warmste WK finale ooit?

Het zonnetje schijnt in Qatar. Laten we maar zeggen: het is bloedheet in de golfstaat. De temperatuur van de WKfinales is de afgelopen decennia sterk gevarieerd geweest. Toen het eerste WK in 1930 in Uruguay werd gehouden, was de temperatuur in de finale gemiddeld slechts 7 graden Celsius.

In de loop der jaren werd het steeds warmer bij WKfinales. De warmste finale ooit werd in 2014 in Brazilië gespeeld. Op zondag 13 juli 2014 werd het in het Maracanã stadion in Rio de Janeiro maar liefst 34 graden Celsius. De finale werd toen gespeeld tussen Duitsland en Argentinië.

En toen werd er besloten om het WK van 2022 in Qatar te houden. In plaats van een WK traditioneel in de zomer wordt het nu in de winter gehouden. Dat heeft alles te maken met het vermijden van de hoge temperaturen in Qatar. Bij de finale op 18 decemer wordt verwacht dat het ongeveer 35 graden Celsius zal worden, wat daarmee de warmste WKfinale ooit wordt. Tegelijkertijd zullen de bezoekers in het stadion er tijdens de wedstrijd weinig van voelen door alle airco’s.