WK-selectie Marokko levert Ajax en AZ geld op

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

De WK-selectie van Marokko is bekend. Bondscoach Hoalid Regragui heeft vier spelers met een Eredivisie verleden opgeroepen. Het gaat om Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat en Zakaria Aboukhlal.

Dat is ook goed nieuws voor Ajax en AZ. Mazaoui (Bayern München) en Aboukhlal (Toulouse) verruilden afgelopen zomer weliswaar de Eredivisie voor een buitenlands avontuur. Het levert beide oud-clubs nu wel geld op. De FIFA geeft voor elke speler iets meer dan 10.000 euro per WK-dag. De teller start op maandag 14 november. De vergoeding wordt verdeeld tussen de clubs waar iemand actief was tijdens de WK-kwalificatie en het WK. De exacte verdeelsleutel is niet bekend.

Naast Hakim Ziyech (Chelsea) zijn de andere blikvangers in de Marokkaanse selectie Yassine Bounou (Sevilla), Achraf Hakimi (PSG), Munir El Haddadi (Getafe) en Youssef En-Nesyri (Sevilla). Anwar El Ghazi probeerde last minute ook nog een Marokkaans paspoort te verkrijgen en daarmee een oproep voor de WK-selectie af te dwingen. De aanvaller van PSV was echter te laat om nog door de volledige administratieve molen te gaan. Het is niet uitgesloten dat de 2-voudig international van Oranje in de toekomst zijn debuut voor Marokko gaat maken.

De Leeuwen van de Atlas spelen in de groepsfase tegen Kroatië, België en Canada.

https://twitter.com/EnMaroc/status/1590666426884698114