WK-tegenstander Oranje zonder absolute topspeler

Sadio Mané na de gewonnen Super Finale van Bayern München

Een flinke tegenvaller voor Senegal. De WK-opponent van het Nederlands Elftal ziet haar sterspeler Sadio Mané afhaken vanwege een blessure. Met dat nieuws komt de Franse sportkrant L’Equipe naar buiten.

Mané viel gisteren geblesseerd uit in het Bundesliga treffen tussen Bayern München en Werder Bremen (6-1). De Afrikaanse aanvaller zou weken buitenspel staan en daarmee dus ook het WK in Qatar missen. De voormalig speler van Red Bull Salzburg, Southampton en Liverpool is de absolute ster van het nationale team van Senegal.

Matthijs de Ligt en Sadio Mané grapten de afgelopen periode al op de training van Bayern München over de strijd tussen Oranje en Senegal. Tot een treffen in Groep A tussen De Ligt en Mané lijkt het dus niet te komen.

Andere bekende namen in de selectie van Senegal zijn verdediger Kalidou Koulibaly (Chelsea) en aanvaller Ismaïla Sarr (Watford). Het Nederlands Elftal speelt op maandag 21 november haar eerste WK-wedstrijd tegen Senegal. Aanvang van die wedstrijd is 17.00 uur. Zonder Mané dus.