Achtervolger Wrexham weet route naar League Two

Wembley Stadium
Photo by @hboulind

Het werd een ongekende titelstrijd in de National League. Wrexham werd met maar liefst 111 punten kampioen. Een record. Naast Wrexham ging ook nummer twee Notts County met een aantal records aan de haal. Met 108 punten was het normaal gesproken afgetekend kampioen geworden. Nu moet het de playoffs voor promotie in.

De eerste ronde van de playoffs heeft plaatsgevonden tussen de nummers vier tot en met zeven. Daarmee zijn ook de tegenstanders van nummer twee Notts County en nummer drie Chesterfield bekend. Aanstaande zondag speelt Notts County op eigen veld tegen Borehoom Wood. Chesterfield mag het op eigen veld opnemen tegen Bromley. De winnaars van deze treffen strijden op zaterdag 13 mei om promotie naar League Two. Uiteraard wordt deze wedstrijd gespeeld op Wembley.

Bij Notts County staat onze landgenoot Ruben Rodriques onder contract. De voormalig speler van FC Den Bosch lijkt bezig aan zijn laatste weken bij de club uit Nottingham. De 26-jarige aanvaller scoorde 17 keer en gaf ook nog eens 14 assists. Er is al interesse uit de League One. Dat geldt ook voor Macaulay Langstaff. De eveneens 26-jarige aanvaller scoorde maar liefst 41 keer (44 wedstrijden) in de National League. Notts County kan de goals van Langstaff dan ook goed gebruiken.

Fans onthalen Wrexham als helden

Wrexham AFC, eigendom van Hollywood-acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney, werd gisteren in eigen stad gehuldigd. Duizenden fans waren in Wales aanwezig en net als de spelers werden ook de eigenaren als helden onthaald. De club keerde na vijftien seizoenen terug naar de English Football League. Komend seizoen komt de ambitieuze club uit in de League Two. Notts County hoopt Wrexham nu te volgen.