Ajax en Adidas lanceren nieuwe uitshirt

Een nieuw seizoen, een nieuw shirt. Nu het einde van het seizoen nadert komen steeds meer clubs met hun nieuwe tenues. Zo ook Ajax en haar kledingsponsor Adidas. Het geeft op social media al de nodige (negatieve) reacties.

Het uitshirt van Ajax bestaat komend seizoen (2023-2024) uit wit met donkerblauwe accenten. Het wordt door Ajax en Adidas ook wel beschreven als ‘Onmogelijk wit’. De shirts zijn vanaf vandaag ook beschikbaar. Het nieuwe uittenue is verkrijgbaar in de online fanshop als ook in de fysieke fanshops in de ArenA, Kalverstraat en Bataviastad. Daarnaast hebben Ajax en Adidas tijdelijk een Pop-up Store op het Rokin (tot en met vrijdag 25 juni). Het shirt is ruim 10 euro duurder ter vergelijking met dit seizoen. De prijs van het Ajax uitshirt is namelijk uitgekomen op 100 euro.

Opvallend genoeg begint de 27 seconden durende promotievideo van het Ajax uitshirt op Twitter met de door fans verguisde Calvin Bassey. Ook Brian Brobbey, Steven Bergwijn, Mika Godts, Kenneth Taylor en Devyne Rensch komen in de video van Ajax en Adidas voorbij. Op social media wordt volop gespeculeerd waarom Mohammed Kudus niet zichtbaar is. De Ghanees international staat nadrukkelijk in de belangstelling van een aantal clubs uit de Premier League.

Aanvoerder Dusan Tadic ontbreekt in de video op social media maar foto’s van de Servische aanvaller in het shirt komen nadrukkelijk terug op de Ajax fanshop.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1662030988686381058

Reacties op social media

Lang niet iedereen is even enthousiast over de laatste creatie van Ajax en Adidas. Het nieuwe Ajax uitshirt is niet direct een favoriet onder de eigen aanhang.

Daarnaast vinden Twitteraars het ook opvallend dat te midden van de discussie over een eventuele huldiging van de Ajax dames er ook geen enkele speelster in de fotoshoot is opgenomen. Ook Oranje Leeuwin, Merel van Dongen, mengt zich in deze discussie. Opvallend is dat overigens wel. Vooral ook omdat de Ajax dames een andere sponsor (ABN AMRO) hebben tegenover de Ajax mannen (Ziggo).