Almere City raakt aanvaller kwijt aan Amerikaanse club

Is de Verenigde Staten het beloofde land voor voetbal? De sport is booming aan de andere kant van de oceaan. Nu maakt ook Almere City FC aanvaller Maarten Pouwels de overstap naar Amerika. De boomlange spits uit Dalfsen komt de komende twee seizoenen uit voor Louisville City in de Amerikaanse USL. Dat is het tweede niveau van de Verenigde Staten.

De 2 meter lange Pouwels had in Almere nog een contract tot de zomer van 2024. De voormalig speler van Go Ahead Eagles en Cambuur kwam in Flevoland echter nauwelijks in de plannen voor. Bij de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie had Pouwels dit seizoen geen enkele keer een basisplaats. Wel werd hij 14 keer als stormram ingezet. Veel minuten leverde dat niet op. In totaal staat de teller hierbij op slechts 164 minuten. Scoren deed hij nog niet. Vorig jaar scoorde Pouwels nog 8 keer.

Technisch manager Johan Hansma op de website van Almere City: “Maarten wist dat hij niet meer in de plannen van Almere City FC voorkwam, maar heeft zich desondanks altijd met een positieve instelling weten te onderscheiden. Maarten is een fantastisch persoon en Almere City FC werkt daarom graag mee aan dit mooie buitenlandse avontuur. Wij wensen hem ontzettend veel plezier en succes.”

Het tweede niveau van de Verenigde Staten

Louisville City is bijna elk jaar te vinden in de top van de Amerikaanse USL. Het won de afgelopen jaren al vier keer de USL Eastern Conference. Momenteel staat het derde in de Eastern Conference. Ook won het twee keer de USL Cup. De club trekt al jaren ruim 10.000 toeschouwers. Pouwels wordt de derde Nederlander op het tweede niveau van de VS. Daniël Krutzen speelt zijn wedstrijden voor Phoenix Rising terwijl voormalig jeugdinternational Kai Koreniuk uitkomt voor San Antonio FC.