Almere City wacht nog op eerste punt in Eredivisie ooit

Almere City maakt dit seizoen voor het eerst in de clubhistorie haar opwachting in de Eredivisie. Dat betekent ook dat er vrijwel wekelijks kans is op de grootste overwinning, nederlaag en het meest doelpuntrijke gelijkspel. De grootste nederlaag in haar clubhistorie voor Almere City lijkt voorlopig wel in de boeken te staan.

Het team van Alex Pastoor verloor dit seizoen al met 1-4 van FC Twente en later op bezoek in Limburg met 2-1 van Fortuna Sittard. Vandaag ging Almere City voor het eerst in haar geschiedenis op bezoek in De Kuip om in de Eredivisie aan te treden tegen Feyenoord. De moedige promovendus ging er met grote cijfers van af. Mede door twee goals van Santiago Gimenez won Feyenoord met 6-1.

Met een stukje meer scherpte hadden dat vandaag in een regenachtig Rotterdam heel wat meer goals kunnen zijn. Ook doelman Nordin Bakker hield Almere City een aantal keren goed op de been. Almere City zou via Ritmeester Van de Kamp vlak voor het einde van de wedstrijd met een droge knal in de rechterhoek nog de eretreffer.scoren. Quinten Timber bepaalde in blessuretijd de stand op 6-1.

Voor Almere City is het zodoende wachten op haar allereerste punt ooit in de Eredivisie. De grootste nederlaag lijkt voorlopig in Rotterdam-Zuid te zijn geregistreerd. Almere City staat door de karrenvracht aan tegendoelpunten in De Kuip voorlopig op de achttiend en laatste plaats in de Eredivisie. Het doelsaldo is -9. Naast Almere City  zijn ook RKC Waalwijk (-7) en FC Utrecht (-5) na drie competitieduels nog puntloos. Ook FC Volendam wacht nog op haar eerste punt. De ploeg kwam deze speelronde nog niet in actie. Het haalde in haar eerste twee competitieduels van dit seizoen ook nog 0 punten.

Waar het nog rustig is, in Almere, Waalwijk en Volendam, wordt er in Utrecht al gesproken over een kleine crisis. De Domstedelingen zijn niet alleen puntloos. Er werd in dit seizoen ook nog niet gescoord. Dat kwam nog niet eerder voor in de Utrechtse clubhistorie. Het worden dan ook nog een aantal interessante dagen voordat de transfermarkt sluit. Volgende week staat FC Utrecht – Feyenoord op de agenda.