Amazon Prime kondigt documentaire Peter Crouch aan

Photo by @timmybech

Streaming platforms weten de weg naar sport en vooral voetbal steeds beter te vinden. Cultclub Sunderland was op Netflix één van de eerste. Disney+ volgde een seizoen lang Feyenoord, zoals Videoland dat deed bij FC Utrecht. Een tijdje geleden kwam Amazon Prime nog met Ajax documentaire ‘de Parels van Amsterdam’. Hierin volgden een cameraploeg de verrichtingen van Ryan Gravenberch, Devyne Rensch en Jurriën Timber tijdens het seizoen 2021/2022.

Datzelfde Amazon Prime komt deze zomer ook met een documentaire van cultheld Peter Crouch. Heel logisch: zijn lengte en slungelige imago zou suggereren dat hij de top nooit had kunnen bereiken. Crouch haalde het Engels elftal (42 caps) en speelde bij clubs als Southampton, Liverpool en Tottenham Hotspur.  De documentaire die nu uitkomt gaat in op de lange, moeizame reis om de top te bereiken. Uiteraard vol anekdotes. Ooit stelde Crouch dat wanneer hij geen profvoetballer was geworden, hij nog altijd maagd zou zijn. Ook vierde hij lange tijd zijn doelpunten met zijn befaamde ‘robot dance’.

Na bijna 25 jaar sinds hij zijn eerste profcontract tekende, hoeft Peter Crouch zich maar één vraag te stellen: hoe is hij hier ooit gekomen? De ‘That Peter Crouch film’ verschijnt op 23 juni op het streamingplatform.