AZ en FC Twente kennen hun Europese tegenstanders

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

AZ en FC Twente kennen hun mogelijke tegenstanders in de derde voorronde van de Conference League. AZ krijgt te maken met een echte voetbaldwerg. Het wacht mogelijk een treffen met Santa Coloma uit Andorra. De kans is echter groter dat het FK Sutjeska uit Montenegro zal treffen.

AZ: Naar Montenegro of Andorra

AZ moet het in de derde voorronde van de Conference League op 10 en 17 augustus opnemen tegen de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen FK Sutjeska (Montenegro) en FC Santa Coloma (Andorra). AZ begint in principe met een uitwedstrijd. De ploeg van Pascal Jansen hoopt komend seizoen in Europa haar succes te evenaren. Vorig jaar werd het pas in de halve finales uitgeschakeld door de latere winnaar West Ham United.

Mocht AZ de vierde voorronde, de play off ronde, bereiken dan wacht opnieuw een geplaatste status. Dat kan nog steeds een zware loting zijn. Op dit moment hebben clubs als Aston Villa en Athletic Bilbao echter een ongeplaatste status. Hierin kan natuurlijk in de tweede en derde voorronde door verrassingen nog iets veranderen.

FC Twente: Na Zweden volgt Hongarije of Letland

FC Twente zal eerst zelf nog een horde moeten overleven. De komende week staat een dubbel treffen op het programma tegen het Zweedse Hammarby IF. De Zweedse ploeg heeft vanwege de competitieopzet in eigen land, een zomercompetitie, al heel wat wedstrijden in de benen. De Allsvenskan is al 17 speelrondes onderweg. Hammarby IF bezet daarin een teleurstellende achtste plaats. Voormalig ADO Den Haag verdediger Shaquille Pinas is een van de bekendste namen bij Hammarby.

Wanneer FC Twente de tweede voorronde doorkomt wacht in de derde voorronde een treffen tegen de winnaar van Kecskeméti TE en Riga FC. Daarmee wacht de fans, bij winst op Hammarby, een wedstrijd in Hongarije of Letland. Kecskeméti is afkomstig uit Kecskemét, wat op ruim 1 uur en 15 minuten rijden van de Hongaarse hoofdstad Boedapest ligt.

Bij winst heeft FC Twente in de vierde voorronde van de Conference League geen geplaatste status. Hierdoor kan het loten tegen clubs als Eintracht Frankfurt en Lille.