Ballon d’Or 2023: Rashford, Morgan & Vinicius Junior in race voor Socrates award

Sadio Mané na de gewonnen Super Finale van Bayern München

In oktober wordt in Parijs de Ballon d’Or uitgereikt. Een van de prijzen is de Socrates award, een prestigieuze prijs voor de voetballer die zich het meest inzet voor het goede doel. Vorig jaar werd Sadio Mané de allereerste winnaar. De huidige speler van Bayern München kreeg de prijs voor zijn goede werk in zijn geboorteland Senegal.

Nu is al duidelijk welke vijf genomineerden er zijn voor de de tweede editie. De genomineerden van de Socrates Award 2023 van Ballon d’Or zijn namelijk bekend. Het gaat om twee voetbalsters en drie voetballers. Opvallend genoeg is Real Madrid met twee spelers vertegenwoordigd.

  • Alex Morgan (San Diego / Verenigde Staten) – Alex Morgan Foundation
  • Asisat Oshoala (FC Barcelona / Nigeria) – Oshoala Academy
  • Marcus Rashford (Manchester United / Engeland) – Child Food Poverty Task Force
  • Antonio Rüdiger (Real Madrid / Duitsland) – Antonio Rudiger Foundation
  • Vinícius Júnior (Real Madrid / Brazilië) – Instituto Vini Jr.

Wie is de grootste favoriet voor de Socrates Award in 2023?

De kans is groot dat Marcus Rashford aan de haal gaat met de prijs. De aanvaller van Manchester United en het nationale team van Engeland kwam het afgelopen jaar regelmatig in het team vanwege zijn actieve inzet om het leven van kinderen in Manchester te verbeteren. Zo zorgde hij onder meer voor gezonde voeding op scholen in achterstandswijken.

https://twitter.com/francefootball/status/1677310672806326280

In een later stadium worden ook de Ballon D’Or genomineerden van de beste speler en speelster. Dat wordt in september bekend. Dat geldt ook voor de genomineerden van de Puskas Award (mooiste goal) and Yashin Trofee (beste keeper).