Beste speler Eredivisie: 3 spelers van Feyenoord genomineerd

Václav Černý, Santiago Giménez, Dávid Hancko, Orkun Kökcü en Xavi Simons zijn de kanshebbers voor Eredivisie Speler van het Jaar 2022/‘23. Dat hebben de organisatoren, Eredivisie CV en ESPN, vandaag in een persbericht aangekondigd. Opvallend genoeg vertrokken 3 van de 5 genomineerden uit de Eredivisie.

Kampioen Feyenoord levert 3 van de 5 genomineerden. Runner-up PSV en nummer vijf FC Twente leveren ieder één speler. Opvallend genoeg leveren Ajax en AZ dus geen genomineerde spelers. Zowel Orkun Kökcü (Benfica) en Xavi Simons (Paris Saint Germain) spelen inmiddels niet meer in de Eredivisie. FC Twente wordt vertegenwoordigd door Václav Černý. De Tsjechische buitenspeler verdiende met zijn goede spel een transfer naar VfL Wolfsburg.

Nominaties beste speler Azerion Vrouwen Eredivisie

Ook de nominaties voor de beste speler in de Azerion Vrouwen Eredivisie zijn bekend. Daphne van Domselaar, Tiny Hoekstra, Fenna Kalma, Marisa Olislagers en Liz Rijsbergen maken kans op de award voor beste speler in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De prijzen worden op maandag 4 september om 20.30 uur uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards. Deze award show is overigens op live te zien op ESPN. De avond wordt gepresenteerd door ESPN-presentatoren Jan Joost van Gangelen en Fresia Cousiño Arias.

Genomineerden andere awards volgen later

Naast Spelers van het Jaar awards worden op 4 september nog een aantal prijzen uitgereikt. Ook Johan Cruijff Talent van het Jaar, Azerion Vrouwen Eredivisie Talent van het Jaar, Doelpunt van het Jaar en de Eredivisie Oeuvre Award worden uitgereikt. De kanshebbers op deze awards worden de komende weken bekendgemaakt via de social media-kanalen van ESPN, Eredivisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie. Het ligt voor de hand dat zeker voor het Johan Cruijff Talent van het Jaar er genomineerden vanuit Ajax en AZ zullen komen. Zo verdiende Milos Kerkez als linksback van AZ een mooie transfer naar Bournemouth.

Doelpunt van het Jaar in de Eredivisie

Weliswaar zijn de genomineerden nog niet bekend. ESPN deelde eerder via YouTube wel onderstaande video met de mooiste doelpunten uit de Eredivisie en Azerion Eredivisie. Tot de kanshebbers lijken Mica Pinto (Sparta), Sebastian Szymanski (Feyenoord), Wieke Kaptein (FC Twente), Michiel Kramer (RKC Waalwijk) en Jesper Karlsson (AZ)