Blik op Brussel: voetbalreizen naar Anderlecht

Atomium, Brussels. Stad van Anderlecht
Photo by @fisnikmurtezi for Unsplash

Als fan weten we maar al te goed dat er niets gaat boven de spanning van het bezoeken van een wedstrijd. En als je de kans hebt om de sfeer van het Lotto Park (voorheen Constant Vanden Stock-stadion) in Brussel te ervaren, met de recordkampioen Anderlecht op het veld, dan moet je die kans zeker een grijpen. Dit artikel neemt je mee op een virtuele reis naar Brussel, waar je Anderlecht kunt bewonderen en ontdekt hoe je je tickets kunt bemachtigen.

Anderlecht: Recordkampioen van België

Anderlecht, officieel genaamd R.S.C. Anderlecht, is op papier de grootste voetbalclub van België. De club, opgericht op 27 mei 1908, heeft maar liefst 34 Belgische titels. Ook Europees was er het nodige succes. Zo won Paars-Wit twee keer de Europacup II, twee keer de UEFA Super Cup en een keer de UEFA Cup.

De afgelopen jaren is het bij Anderlecht bergaf gegaan. Het afgelopen seizoen eindigde Anderlecht zelfs als elfde in de Jupiler Pro League. Anderlecht greep daarmee uiteraard naast Europees voetbal. Ook was het de laagste eindklassering sinds de oprichting van de Eerste Klasse in België. Eigenlijk is de situatie daarmee vergelijkbaar als waar Ajax momenteel in zit. De link zal vooral op historisch vlak moeten liggen. Anderlecht wordt vanwege haar vele titels ook wel het Ajax van België genoemd. Met Jan Vertonghen kent de selectie van Anderlecht ook nog een oud-bekende.

Prestaties zijn momenteel dus minder maar historisch gezien is Anderlecht nog altijd uniek. Het Constant Vanden Stock-stadion, dat recent werd omgedoopt tot het Lotto Park, is de thuisbasis van deze legendarische club en biedt een bijzondere sfeer voor een voetbalreis.

Brussel: Een Prachtige Voetbalbestemming

Naast de prachtige voetbalervaring biedt Brussel ook een schat aan culturele en culinaire attracties. Verken de historische binnenstad, proef de heerlijke Belgische chocolade, geniet van wafels en uiteraard de nodige bier (pintjes) in de lokale cafés, en bewonder de beroemde Manneken Pis. Voetbalreizen naar Brussel bieden je een unieke combinatie van stad en voetbal.

Naast Manneken Pis zijn dit de drie highlights voor Brussel:

  1. De Grote Markt (Grand-Place): De Grote Markt is het hart van Brussel en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een indrukwekkend plein met prachtige gildehuizen, het stadhuis, en talloze cafés en restaurants. Vooral tijdens de kerstperiode verandert de Grote Markt in een betoverend decor met de beroemde kerstmarkt.
  2. Het Atomium: Dit futuristische bouwwerk, gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958, is een icoon van Brussel geworden. Het stelt een ijzerkristal voor dat is vergroot tot 165 miljard keer zijn oorspronkelijke grootte. Je kunt zowel de buitenkant als het interieur verkennen, met tentoonstellingen en een prachtig uitzicht over de stad vanaf de bovenste bollen.
  3. Het Stripmuseum (Centre Belge de la Bande Dessinée): België staat bekend als de geboorteplaats van vele geliefde striphelden, waaronder Kuifje (in het Frans Tintin genoemd) en de Smurfen. Het Stripmuseum in Brussel is gewijd aan de negende kunst en herbergt een schat aan originele tekeningen, stripboeken en memorabilia.

Tickets kopen van Anderlecht

Nu vraag je je misschien af hoe je je tickets kunt bemachtigen voor een Anderlecht-wedstrijd in Brussel. Dat is heel makkelijk! Voor de meeste tickets kan je gewoon de website van Anderlecht, RSCA.be, bezoeken. Hiervoor moet zowel jij als je vrienden eenmalig een registratieproces doorlopen. Dat duurt circa 5 minuten. Let wel op, mocht je al ver van tevoren willen plannen dan is het goed om zo snel mogelijk het proces te doorlopen. Voor sommige topduels dien je al maanden vooraf geregistreerd te zijn.

  1. Maak een RSCA profiel aan via account.rsca.be. Dit wordt ook wel de Mauve ID genoemd.
  2. Bevestig je profiel op ticketing.rsca.be via ItsMe (voor meerderjarige Belgen) of een selfie met je identiteitskaart. Dit hoef je slechts éénmaal te doen.
  3. Koppel vrienden en familie aan je profiel via Friends & Family en koop eenvoudig tickets voor hen.
  4. Zoek en boek de tickets voor een wedstrijd naar keuze. Ook kan je soms profiteren van seizoenskaarthouders die voor een specifieke wedstrijd hun ticket te koop aanbieden.

VIP tickets van Anderlecht bemachtigen via Vakantieveilingen

Het loont vaak om ook een kijkje te nemen op Vakantieveilingen. Er verschijnen op dit platform regelmatig VIP tickets voor thuiswedstrijden van Anderlecht in de Jupiler Pro League. Dat is een geweldige manier om voetbaltickets te krijgen tegen gereduceerde prijzen. Hier is hoe het werkt:

  1. Registratie: Meld je aan bij Vakantieveilingen. Zorg ervoor dat je alle instructies volgt en een geldig account aanmaakt.
  2. Zoeken: Gebruik de zoekfunctie om de dan beschikbare voetbaltickets te vinden. Let op, het aanbod van voetbaltickets is zeer wisselend. Het kan voorkomen dat je naast tickets grijpt.
  3. Bieden & Winnen: Plaats je bod op de gewenste tickets. Houd de veiling in de gaten en verhoog je bod indien nodig. Als je het hoogste bod hebt wanneer de veiling eindigt, win je de tickets. Je ontvangt instructies over hoe je je gewonnen tickets kunt ophalen.

Het mooie van vakantieveilingen is dat je vaak aanzienlijke kortingen kunt krijgen op VIP tickets voor soms populaire voetbalwedstrijden. Dit maakt het een voordelige optie voor zowel lokale fans als internationale bezoekers. Dus, als je ooit de kans krijgt om VIP-tickets van Anderlecht live te zien spelen in Brussel, twijfel dan niet! Combineer voetbal met een geweldige stad en profiteer van mooie kortingen om VIP tickets te bemachtigen.