Brentford kondigt transfer van Mark Flekken officieel aan

Mark Flekken heeft zijn transfer te pakken. De doelman met de meeste cleansheets van het afgelopen Bundesliga seizoen trekt naar de Premier League. Brentford FC was bereid om de gelimiteerde transfersom in zijn contract SC Freiburg op te hoesten. Hierdoor gaat er definitief 13 miljoen euro vanuit Engeland naar Zuid-Duitsland.

Bij The Bees, de bijnaam van Brentford, tekende Flekken een contract tot de zomer van 2027. Daarmee heeft Brentford haar beoogde opvolger van David Raya al in huis. De verwachting is dat de Spaanse doelman deze zomer naar de (sub)top van de Premier League zal trekken.

Flekken vertrekt via de voordeur bij Freiburg. Dit seizoen vestigde Flekken een record met maar liefst 13 clean sheets in 34 competitieduels. Het is dan ook niet gek dat Freiburg als vijfde eindigde in de Bundesliga. Flekken zal de Europa League campagne van Freiburg echter niet meemaken. De doelman wacht wedstrijden in de Premier League.

Zijn transfer naar de Premier League gaat een nieuw hoofdstuk vormen in de bijzondere loopbaan van Flekken. Al op jonge leeftijd vertrok hij uit de jeugdopleiding van Roda JC. Via Allemannia Aachen, Greuther Fürth en MSV Freiburg belandde Flekken in 2018 bij SC Freiburg. Daar speelde hij ruim 95 duels in de Bundesliga. Inmiddels staat de teller ook op 4 caps voor Oranje.

Is Flekken de duurste Nederlandse keeper aller tijden?

Er wordt voor keepers vaak minder betaald dan voor andere posities. En ook de miljoenendeal tussen Freiburg en Brentford is geen Nederlands record. Jasper Cillessen stapte namelijk in het seizoen 2019-2020 voor maar liefst 35 miljoen euro over van FC Barcelona naar Valencia.