Buitenspel: CL voorronde verrassing aan het werk als elektricien

Manneshotit / Red Bull Content Pool

KÍ Klaksvik is in de Europese voorrondes misschien wel de grootste verrassing. De kampioen van de Faeröer Eilanden schakelde in de eerste voorronde van de Champions League de Hongaarse kampioen Ferencvaros over twee duels uit. Afgelopen week wist KÍ Klaksvik ook partij te bieden tegen de Zweedse kampioen BK Häcken.

Eerder deze maand speelde KÍ Klaksvik thuis met 0-0 gelijk tegen Ferencvaros. De return in Hongarije werd met 0-3 gewonnen. Afgelopen weekend speelde men thuis opnieuw gelijk. Ditmaal tegen BK Häcken. Bij die club staan onder meer oud-Eredivisie gangers Tobias Sana en Simon Gustafson onder contract. KÍ Klaksvik, twintigvoudig kampioen van de Faeröer Eilanden, hoopt komende week op een nieuwe stunt.

Ook op social media benadrukt KÍ Klaksvik haar speciale status. De club beschikt immers niet over fullprofs. Gisteren gingen spelers als Jóannes Kalsø Danielsen en René Shaki Joensen weer aan het werk als elektricien.

Mocht KÍ Klaksvik de derde voorronde van de Champions League bereiken dan wacht de winnaar van Zilgiris – Galatasaray. Dat treffen eindigde in Litouwen eerder op 2-2. De return is volgende week in Istanbul. Mocht het voor KÍ Klaksvik onverhoopt niet lukken wachten altijd nog Europese wedstrijden in de Europa League of Conference League.