Caribisch eiland droomt van debuut Nederlandse amateurs

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Spelen bij een Nederlandse amateurclub en uitkomen voor een nationaal team? De afgelopen jaren hebben we voorbeelden gezien van amateurs die werden opgeroepen voor de nationale team van onder andere Aruba, Afghanistan en Somalië. Als het aan fans van Anguilla ligt komen er straks ook spelers vanuit Nederlandse amateurclubs naar de Caribbean.

De gebroeders Jan-Willem en Brian-Paul Tesselaar kwamen al in officieuze interlands uit voor het Caribische eiland. Dat heeft mede te maken met de huidige wet- en regelgeving en dubbele nationaliteiten. De 25-jarige Jan-Willem Tesselaar is een vaste waarde in de Derde Divisie Zondag bij ADO ’20 in Heemskerk. Voor die club speelde hij ook in de KNVB Beker tegen FC Emmen (1-2 verlies). In het verleden speelde hij nog voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie.

De 33-jarige Brian-Paul Tesselaar verruilde afgelopen zomer de amateurs van AFC ’34 voor LSVV uit Zuid-Scharwoude. LSVV komt uit in de Eerste Klasse van het amateurvoetbal. Tessalaar maakte eerder zijn officieuze debuut tegen Sint-Maarten. Daar bleef het bij.