Castaignos in wachtkamer voor avontuur in Tweede Bundesliga

Luc Castaignos hoopt zijn loopbaan in de Tweede Bundesliga nieuw leven in te blazen. De dertigjarige aanvaller wacht momenteel in Nederland af wat 1. FC Magdeburg van plan is. Castaignos was de voorbije periode bij die club op proef en reisde ook met de selectie af naar Turkije voor een trainingskamp. Mogelijk komt er deze week nog duidelijkheid.

Magdeburg promoveerde afgelopen zomer naar de Tweede Bundesliga. Daar is de club momenteel te vinden op de zeventiende plaats. Alleen Sandhausen presteert op het tweede niveau van Duitsland nog slechter. Van paniek is echter geen sprake. Het verschil met de nummer tien op de ranglijst is slechts drie punten. Daarnaast is 1. FC Magdeburg niet de club die onnodige risico’s wil lopen. Wel is er budget beschikbaar om de selectie op twee of drie posities te versterken. Dat Castaignos op proef ging bij de club is ook niet zo vreemd. De laatste wedstrijd van Castaignos dateert al weer van vorig seizoen. De afgelopen maanden hield hij eerder zijn conditie op peil bij Jong FC Groningen.

‘Sport Direktor’ Otmar Schork in gesprek met MDR.de: “Hij maakte een goede indruk.” Wel kon Schork niet ontkennen dat Castaignos niet direct wedstrijdfit is. Schork vervolgt: “Maar het is goed om te zien dat hij weet waar het doel is. We willen kijken in hoeverre we dat willen en kunnen realiseren.”

Eerder kwam Castaignos uit voor Feyenoord, Inter, FC Twente, Eintracht Frankfurt, Vitesse, Sporting Lissabon, Gyeongnam FC en OFI Kreta.