Championship: Strijdt om derde promotieticket barst los

De Engelse Championship nadert haar ontknoping. De kampioen is bekend, net als de nummer twee. Burnley en Sheffield United maken volgend jaar weer hun opwachting in de Champions League. Achter de beide clubs is er nog een felle strijd gaande om playoffs tickets voor de strijd om de derde promotieticket.

Met nog slechts één speelronde te spelen en vier beschikbare playoff tickets is er nog een enorme strijd gaande. De verrassende nummer drie Luton Town is met 79 punten zeker van de playoffs. Dat geldt ook voor het Middlesbrough (74 punten) van Anfernee Dijksteel. De Surinaamse rechtsback was de afgelopen weken weer goed voor speelminuten en kan zich opmaken voor de playoffs. Voor de ploegen daaronder is het er op of er onder. Laten we kijken naar de stand met nog maar één duel te gaan:

  • Coventry City (5e plaats) – 69 punten
  • Millwall (6e plaats) – 68 punten
  • Sunderland (7e plaats) – 66 punten
  • West Bromwich Albion (8e plaats) – 66 punten
  • Blackburn Rovers (9e plaats) – 66 punten

Wie volgt Ian Maatsen naar de Premier League?

Ian Maatsen kroonde zich met Burnley tot kampioen van de Championship. De vraag is echter of de Chelsea huurling nog bij Burnley zal terugkeren. Gustavo Hamer (Coventry City), Zian Flemming (Millwall) en Erik Pieters (West Bromwich Albion) mogen blijven hopen op een plekje in de playoffs. Vooral Hamer en Flemming kunnen terugkijken op een prima jaar. Met zijn goals en assists is Flemming in zijn eerste seizoen bij Millwall uitgegroeid tot een publiekslieveling. Hamer werd deze week nog verkozen als Speler van de Maand in April. Hamer en Flemming lijken elkaar op basis van de huidige stand pas in de finale op Wembley te kunnen treffen.

https://twitter.com/SkyBetChamp/status/1654350210527535104

Andere Nederlanders zijn na volgende week maandag klaar. Zo ook doelman Tim Krul (Norwich City). Dat geldt ook voor Joel Piroe (Swansea City), Leandro Bacuna, Wesley Hoedt (beide Watford), Juninho Bacuna en Tahith Chong (beide Birmingham City) zit er normaal gesproken na volgende week op.

Spannende duels in laatste speelrondes

Op maandag 8 mei treffen een aantal concurrenten elkaar. Zo staan dan Millwall – Blackburn Rovers, Middlesbrough – Coventry City en Preston North End – Sunderland op het programma. West Bromwich Albion moet op bezoek bij Swansea City. De aftrap bij alle wedstrijden is 16.00 uur. Een aantal van deze wedstrijden worden live uitgezonden op Viaplay.

Onderin de Champiomship was al duidelijk wie de degradanten waren. Wigan Athletic, Blackpool en Reading spelen volgend jaar in League One.

Programma Championship playoffs

Datum Aftrap Wedstrijd
Zaterdag 13 mei 2023 17.30 Heenwedstrijd A – 6e vs. 3e plaats
Zondag 14 mei 2023 12.00 Heenwedstrijd B – 5e vs. 4e plaats
Dinsdag 16 mei 2023 20.00 Terugwedstrijd A – 3e vs. 6e plaats
Woensdag 17 mei 2023 20.00 Terugwedstrijd B – 4e vs. 5e plaats
Zaterdag 27 mei 2023 16.45 Finale Championship op Wembley