Danjuma en de vloek van Oranje spelers bij Villarreal

Vlag van Spanje
Photo by Rotiv Artic

Arnaut Danjuma lijkt Villarreal deze transferperiode te gaan verlaten. Onze landgenoot zit op een dood spoor bij de Spaanse subtopper. En dat is opvallend. Vorig jaar was de buitenspeler nog een van de grote smaakmakers. Na het vertrek van Unai Emery is Danjuma niet langer onomstreden.

Zijn oude club Bournemouth, maar ook Aston Villa, PSV en Ajax zijn clubs die aan de zesvoudig international worden gelinkt. Ook zou er belangstelling bestaan vanuit Nottingham Forest en Everton. Er bestaat ook interesse uit de subtop van de Serie A. Voldoende belangstelling dus.

Villarreal zou bereid zijn om de aanvaller te verhuren. Ook een definitieve transfer is mogelijk. Wel zal er dan een flinke transfersom betaald moeten worden. In 2021 betaalde Villarreal namelijk nog ruim 20 miljoen euro aan Bournemouth.

Danjuma, geboren in Nigeria maar opgegroeid in Nederland, speelde eerder voor NEC, Club Brugge en zoals gezegd Bournemouth. Bij PSV doorliep hij de jeugd maar kwam hij vooralsnog niet verder dan Jong PSV.

Villarreal en Nederlandse spelers geen gouden combinatie?

Hoewel Villarreal al jaren in La Liga speelt is het aantal Nederlandse spelers gering te noemen. De teller staat op drie landgenoten. Naast Danjuma speelden in het verleden enkel Jan Kromkamp en Joanthan de Guzman bij ‘The Yellow Submarine’.

Kromkamp maakte indruk bij AZ maar hield het slechts een half jaar en zes duels in Spanje vol. Liverpool bood uitkomst. De Guzman maakte in 2011 de overstap van Mallorca naar Villarreal. Ook De Guzman vertrok na een half jaar. De teller stond toen op negentien duels. De geboren Canadees vertrok daarna op huurbasis naar Swansea City. Hij keerde nooit meer terug naar Villarreal.