De drie beste away days in de voorbereiding

Het seizoen 2022-2023 zit er op. Als slotstuk zijn daar nog het EK onder 21 en het WK voor Vrouwen. Na de wedstrijden in Georgie, Nieuw-Zeeland en Australië is het wel een beetje gedaan. Gelukkig staan de clubs uit de Eredivisie al weer te trappelen. Begin juli beginnen de meeste clubs al weer aan de voorbereiding voor het seizoen 2023-2024.

En wat is er leuker dan al weg te dromen bij een mooi affiche in het buitenland. Het speelschema voor het Premier League seizoen 2023-2024 is inmiddels al bekend. Op 11 augustus wordt de Premier League afgetrapt met het treffen tussen promovendus Burnley en kampioen Manchester City. De eerste voetbalreizen zijn dan ook al geboekt.

FC Twente zal al vroeg Europees aan de bak moeten in de voorronde van de Conference League. Dat betekent voor de Tukkers vermoedelijk een aantal tripjes ver weg. Ook PSV zal in de voorronde van de Champions League aan de bak moeten. Tegelijkertijd hebben andere clubs het beter bekeken. Er zijn een aantal mooie oefenpotjes gepland. Dit zijn de drie beste away days in de voorbereiding van het seizoen 2023-2024.

Het treffen tussen Millwall en Fortuna Sittard

Een absolute klapper voor de fans van Fortuna Sittard. Op zaterdag 29 juli gaat Fortuna Sittard op bezoek bij het roemruchte Millwall FC. De club uit de Championship nam vorig jaar zomer Zian Flemming over van de Limburgers. Onderdeel van die transfer lijkt deze oefenwedstrijd te zijn. Het is op dit moment nog onbekend of er fans van Fortuna Sittard worden toegelaten. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt. Een mooie kans voor fans van Fortuna Sittard om een bezoek te brengen aan The Den, het iconische stadion van Millwall dat plaats biedt aan 20.000 toeschouwers.

https://twitter.com/FortunaSittard/status/1670793712996057092

Ajax naar de Gelbe Wand

Op zondag 6 augustus trekt Ajax naar Duitsland. De nummer drie van Nederland neemt het dan op tegen de Duitse runner-up. De wedstrijd in Duitsland begint om 17:00 uur. Het is voor beide clubs de laatste wedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe Bundesliga en Eredivisie seizoen. Voor de fans van Ajax een mooie gelegenheid om een weer een bezoek te brengen aan de imposante Signal Iduna Park. Een ideale reisafstand voor een eendaagse voetbalreis. De thuishaven van Borussia Dortmund biedt plaats aan 81.365 fans.

Op 3 november 2021 troffen beide clubs elkaar voor het laatst in Dortmund. Ajax won toen in de groepsfase van de Champions League met 1-3. Nu zal doelpuntenmaker Sebastian Haller bij de thuisploeg op het veld staan. Mogelijk dat ook Edson Alvarez dan inmiddels naar Borussia Dortmund is verkast.

https://twitter.com/BlackYellow/status/1670824641126907906

sc Heerenveen op bezoek bij de Terriers

Niet alleen Fortuna Sittard reist af naar Engeland. Ook SC Heerenveen zal dat gaan doen. De Friezen gaan op bezoek bij Huddersfield Town dat zich met een achttiende plaats in de Championship wist te handhaven. Met Neil Warnock als manager kwam het nog helemaal goed met Huddersfield. Een aantal jaar geleden kwamen de Terriers nog uit in de Premier League. Nu is SC Heerenveen de laatste oefenwedstrijd voor Huddersfield. De wedstrijd staat voor 29 juli op het programma. Plaats van handeling is het John Smith’s Stadium. Dat stadion is sinds 1994 de thuisbasis van Huddersfield Town en biedt plaats aan 24.500 toeschouwers. Het kon slechter voor de fans van SC Heerenveen die waarschijnlijk de oversteek maken per ferry of vliegen op Manchester.

https://twitter.com/htafc/status/1668989691192922115

Welke wedstrijden volgen nog?

Op het moment van schrijven zijn nog niet alle oefenprogramma’s bekend. Jammer voor de fans die graag hun voetbalreis al willen plannen. Eerder sprak Sparta Rotterdam al over de mogelijkheid om in Engeland te oefenen tegen een Championship club. Hopelijk voor de fans van Sparta wordt de tegenstander, datum én locatie snel bekend. Door het vertrek van Maurice Steijn zijn er mogelijk wijzigingen in de trainingsopbouw aanstaande.