De strijd in de National League tussen Notts County en Wrexham

De National League, het vijfde niveau van Engeland, staat voor een aantal bijzondere records. Notts County en Wrexham AFC vechten met elkaar om promotie naar de League Two. Beide teams gaan nek aan nek. Helaas zal er maar een van deze twee teams promoveren.

Notts County is een van de oudste clubs ter wereld. De ploeg uit Nottingham heeft met Ruben Rodriques ook nog eens een Nederlander in de gelederen. De geboren Portugees groeide op in Nederland en speelde hier voor FC Den Bosch. Drie jaar geleden maakte hij de overstap naar de oudste profclub ter wereld. Dit seizoen kwam hij al 17 keer tot scoren. Zijn ploeggenoot, Macaulay Langstaff, kwam al 39 keer tot scoren.

En ook Wrexham mag er zijn. De ploeg krijgt ontzettend veel aandacht in de Verenigde Staten. Dat heeft alles te maken met haar eigenaren Ryan Reynolds en Rob McElhenney. Beide acteurs willen een voetbalsprookje schrijven en Wrexham naar het profvoetbal brengen. In 2020 betaalde het duo circa 2 miljoen pond voor een meerderheidsaandeel in de club uit Wales. Samen met de supporters investeerden ze in damesvoetbal, trainingsfaciliteiten en verbeteringen aan het stadion. Een overstap van de National League naar English Football League (EFL) is het doel. Om de ambities bij te zetten werd vorige week nog 8-voudig Engels international Ben Foster uit zijn voetbalpensioen gehaald. Vanwege een blessure van de eerste doelman was de komt van de 39-jarige Foster hard nodig.

De huidige stand in de National League

Op dit moment gaat Notts County aan de leiding met 97 punten uit 41 duels. Het won al 29 keer. Het doelsaldo is 103 voor en 36 tegen.

Wrexham heeft eveneens 97 punten maar deed dat in 39 duels. Het won al 30 keer. Het doelsaldo is 100 voor en 35 tegen.

Toch hoeft Notts County nog niet op te geven. Op 10 april spelen beide teams tegen elkaar.

Er worden records verbroken

Met nog minimaal vijf wedstrijden te gaan staat de National League voor een aantal records die op naam komen van Notts County of Wrexham. De volgende records worden vrijwel zeker aangescherpt:

  • Het record van meeste punten in 1 seizoen staat nu op 105
  • De meeste overwinningen in 1 seizoen staat nu op 31
  • De meeste goals gescoord in 1 seizoen staat op 103
  • De topscorer met de meeste goals staat nu op 40