Deze 3 Duitse wedstrijden zijn gratis te bezoeken

Steeds meer Nederlandse voetballiefhebbers gaan naar het buitenland om een wedstrijd te bezoeken. Vooral Engeland, Duitsland en Spanje zijn populair. Vooral wedstrijden in Duitsland zijn eenvoudig te bezoeken. Binnenkort wordt het bij één club uit de Tweede Bundesliga zelfs mogelijk om gratis naar een wedstrijd te gaan.

Het heeft alles te maken met een initiatief van Fortuna Düsseldorf  De ambitieuze club uit de Tweede Bundesliga wil in de toekomst weer terugkeren naar de Bundesliga. De fantastische Merkur Spiel Arena biedt ruimte aan 54,600 toeschouwers en is ook een van de stadions op het EK 2024. Het afgelopen 2de Bundesliga seizoen was de gemiddelde bezetting 30.000. Naast een vol stadion wil Fortuna ook iets terug geven aan de gemeenschap. Fortuna Düsseldorf wil wedstrijdbezoek voor iedereen toegankelijk maken. Ook voor de fans met een kleine beurs. Daarom is ‘Fortuna für alle’ in het leven geroepen.

Gratis naar de Tweede Bundesliga

Voor het komende seizoen in de Tweede Bundesliga is ook al duidelijk geworden welke wedstrijden gratis bezocht kunnen worden. Het gaat om drie competitieduels. Fortuna Düsseldorf biedt fans gratis tickets voor:

  • Speeldag 10: Fortuna Düsseldorf – Kaiserslautern (zaterdag 21 oktober 2023, 20:30 uur)
  • Speeldag 19: Fortuna Düsseldorf – St. Pauli (26-28 januari 2024)
  • Speeldag 28: Fortuna Düsseldorf – Eintracht Braunschweig (5-7 april 2024)

Bij het kiezen van de wedstrijden hield Fortuna volgens eigen zeggen rekening met drie criteria:

  1. De wedstrijden zouden de fans een fantastische sfeer moeten bieden. Om die reden is er voor tegenstanders gekozen met een bepaalde aantrekkelijkheid en soortgelijke traditie welke bij Fortuna passen.
  2. Er is ervoor gezorgd dat er voldoende tijd tussen de wedstrijden zit, zodat de club van elke wedstrijd kan leren, procedures kan verbeteren en eventuele feedback kan aanpakken.
  3. Alle fases van het seizoen zouden gedekt moeten worden, met een wedstrijd vroeg in het seizoen, in het midden en dan in het laatste fase van de competitie.

De Duitse voetbalbond DFL is akkoord gegaan met de aanpak van Fortuna Düsseldorf op de voorwaarde dat er geen gratis entree is bij de laatste vier speelrondes.

Voetbalreizen naar Düsseldorf

Een voetbalreis naar Düsseldorf en haar plaatselijke trots Fortuna Düsseldorf wordt zo nog goedkoper. Met een beetje geluk kan je met een lease-auto op en neer, en is de wedstrijdticket gratis. Die wedstrijdticket geeft op wedstrijddagen ook nog eens recht op gratis openbaar vervoer in de regio. Dit seizoen spelen er bij Fortuna Düsseldorf twee landgenoten. Jordy de Wijs speelt al langer in Düsseldorf. Deze zomer kwam ook Vincent Vermeij naar de club.

Hoe claim je gratis tickets van Fortuna Düsseldorf?

Fans kunnen zich half september aanmelden voor de eerste gratis wedstrijd tegen Kaiserslautern. De enige vereiste is dat je een account hebt bij de online ticketshop van Fortuna. Dat is nu al het geval wanneer je een ticket wil kopen. Meer informatie volgt te zijner tijd. Fortuna Düsseldorf geeft aan dat de kosten van de tickets uit extra sponsorinkomsten zijn gekomen.