ESPN: meer live duels Azerion Eredivisie, ook Willem II – NAC dit weekend live

TOTO wordt partner van de Azerion Vrouwen Eredivisie. En dat is goed voor liefhebbers van damesvoetbal. De nieuwe sponsordeal zorgt namelijk direct voor extra exposure van deze competitie. De KNVB en ESPN zijn namelijk overeen gekomen dat er 22 wedstrijden extra live worden uitgezonden. Dat betekent een verdubbeling van het aantal live duels van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Het live aanbod op ESPN wordt dus vergroot. En dat ook nog eens op ESPN 1, het open net van ESPN. Elke zaterdag wordt er om 14.00 uur een wedstrijd van de Azerion Vrouwen Eredivisie live uitgezonden op ESPN 1. Komend weekend staat ESPN 1 al in het teken van vrouwenvoetbal. Dan wordt namelijk al de Super Cup Vrouwen tussen landskampioen Ajax en bekerwinaar FC Twente live uitgezonden.

De commercieel directeur van de KNVB, Dave Bekker in het persbericht: “De KNVB heeft als doel om het vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen en de Azerion Vrouwen Eredivisie is hier uiteraard een belangrijk onderdeel van. Door de samenwerking met TOTO kunnen we de zichtbaarheid van de competitie fors vergroten, waardoor fans de competitie vanaf komend seizoen beter kunnen volgen. Bovendien vergroten we hiermee onze commerciële waarde. Wij zijn daarom heel blij dat we met TOTO, na naamgever Azerion en launching partner ING, een nieuwe partner van de Azerion Vrouwen Eredivisie mogen verwelkomen.”

Keuken Kampioen Divisie worstelt nog met ESPN

Waar het vrouwenvoetbal steeds meer exposure krijgt, zijn de fans van clubs uit de Keuken Kampioen Divisie, allerminst tevreden. ESPN kiest vaak voor slechts één livewedstrijd en een schakelprogramma met Hans Kraay Jr. Fans van clubs moeten voor een liveverslag hierdoor vaak uitwijken naar een online kanaal, vaak uit het Midden-Oosten, Rusland, China of Turkije. Beelden die overigens door ESPN zonder commentaar wereldwijd worden verstrekt maar in Nederland niet via diezelfde zender te zien zijn.

Komend weekend wordt dus op ESPN 1 een schakelprogramma van duels uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie uitgezonden. Op ESPN 2 staat Sparta Rotterdam – NEC op de agenda. Op ESPN 3 wordt TOP Oss – FC Groningen live uitgezonden. Een wedstrijd tussen de nummer veertien en negen van de Keuken Kampioen Divisie. De keuze voor dit duel heeft vooral te maken met de enorme achterban van FC Groningen.

Het betekende aanvankelijk dat één van de mooiste derby’s van de Keuken Kampioen Divisie, Willem II – NAC, niet live werd uitgezonden. Een aantal Bredase sponsoren heeft dit alsnog mogelijk gemaakt. De wedstrijd wordt nu alsnog live uitgezonden op ESPN 4. Mogelijk kunnen de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie zich net als de vrouwen verenigen en meer live duels bij ESPN afdwingen.

https://twitter.com/NACnl/status/1696796428536795351