Fans van Belgisch en Engels voetbal kunnen hun voetbalreis boeken

Steeds meer competities maken het speelschema voor het seizoen 2023-2024 bekend. Zo ook de Belgische Jupiler Pro League en de competities die deel uitmaken van de English Football League (EFL). Goed nieuws dus voor fans die hun voetbalreis voor komend seizoen al willen boeken.

Waar in Nederland begin augustus wordt afgetrapt met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV in De Kuip, staat de Belgische Supercup al voor 23 juli gepland. Om 18.00 uur staat het treffen tussen kampioen Antwerp en KV Mechelen op de Bosuil gepland. Daarmee krijgt Mark van Bommel met zijn Nederlandse enclave de kans op nieuw eremetaal.

Bij onze Zuiderburen start de competitie al in het laatste weekend van juli. In de eerste speelronde in de Pro League is er direct op papier een topper: de Brusselse derby tussen Union en Anderlecht. Het treffen Union – Anderlecht staat voor 28 juli om 20.45 uur op het programma. Vorig seizoen greep Anderlecht overal naast, terwijl Union tot de slotminuten van het seizoen streed om de titel. Uiteindelijk werd Union derde.

Op de eerste speeldag staan op zaterdag 29 juli en zaterdag 30 juli ook andere mooie potjes op het programma. Zo gaat vicekampioen Genk op bezoek bij promovendus RWDM. Op zondag 30 juli ontvangt kampioen Antwerp Cercle Brugge. Club Brugge krijgt juist KV Mechelen op bezoek.

De eerste Super Sunday staat voor speelronde 6 gepland. Dan zijn er wedstrijden tussen KAA Gent – Club Brugge, Union – Antwerp en KRC Genk – RSC Anderlecht.

Het volledige programma van de Jupiler Pro League, ook wel 1A genoemd, is hier te vinden.

https://twitter.com/ProLeagueBE/status/1671845517939154946

Ook schema van Engelse Championship, League One en League Two bekend

Met degradanten als Leicester City, Southampton en Leeds United is de Championship sterker dan ooit. Zo zijn ook roemruchte clubs als Blackburn Rovers, Norwich City,  Watford en Swansea City volgend seizoen op het een na hoogste niveau in Engeland actief.

https://twitter.com/EFL/status/1671790129722040322