FC Transfervrij: Welke spelers zitten nog zonder club?

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

De transfermarkt is sinds deze week gesloten. Er kunnen alleen nog transfervrije spelers worden aangetrokken. En daar zitten nog best wel wat buitenkansjes tussen. Een uitdaging? Een hoop transfervrije spelers missen wedstrijdritme en zijn daarmee niet direct inzetbaar.

Ché Nunnely verdiende in januari na een trainingsstage een contract bij SC Heerenveen. De buitenspeler was, mede door een knieblessure, het afgelopen half jaar clubloos nadat zijn contract bij Willem II afliep. Mike te Wierik liet zijn contract bij FC Groningen ontbinden en tekende een dag later bij FC Emmen. Maar welke bekende landgenoten zitten nu nog zonder club:

  1. Jürgen Locadia (29). In januari 2018 betaalde Brighton Hove & Albion maar liefst 17 miljoen euro aan PSV voor de diensten van de aanvaller. Zijn verblijf in Engeland werd geen succes. Net zoals periodes bij Hoffenheim, Cincinnati en Bochum zijn loopbaan niet opnieuw lanceerden. Locadia koos afgelopen zomer voor een avontuur in Iran. Na de onrust in het land besloot Locadia zijn contract te laten ontbinden. Het is nu aan Locadia om de juiste keuze te maken. Volgens diverse media is er interesse uit de Turkse Superlig én Eredivisie. Of komt het nog tot een terugkeer bij FC Emmen waar hij eerder in de jeugd speelde?
  2. Jetro Willems (28). Hij is altijd nog maar 28 jaar. Speelde in zijn loopbaan maar liefst 22 keer voor het Nederlands Elftal. De laatste keer in 2016. Ondertussen werd hij met PSV kampioen in de Eredivisie en was hij actief in de Premier League en Bundesliga. Vorig seizoen kwam hij nog tot 25 duels in de Bundesliga met Greuther Fürth. De voormalig speler Eintracht Frankfurt en Newcastle United zat recent nog op de tribune bij Feyenoord – Ajax. Willems is nog altijd clubloos. Wie pikt de linksback op?
  3. Marvin Zeegelaar (32). Komt het ooit nog tot een terugkeer naar de Nederlandse velden? Al sinds 2011 is Zeegelaar in het buitenland actief. Via het tweede elftal van Espanyol kwam hij terecht bij clubs in Turkije, Engeland en uiteindelijk Portugal. Daar bloeide de linkspoot op bij Sporting Lissabon. Sinds 2017 speelde hij om beurten bij Watford en Udinese dat tot hetzelfde voetbalconsortium behoren. Zijn contract liep afgelopen zomer af en sindsdien hoorden wij niets meer van Zeegelaar.
  4. Zakaria Labyad (29). De middenvelder zit al sinds afgelopen zomer zonder club nadat zijn contract bij Ajax afliep. Er was een flirt met FC Utrecht maar een terugkeer was financieel niet haalbaar. Labyad lijkt te hopen op een lucratief avontuur in het Midden-Oosten. Maar hoe lang nog? De zesvoudig international van Marokko versleet al een hoop clubs en daar kan er best nog wel eentje bijkomen.
  5. Danny Hoesen (31). Wat een wonderlijke loopbaan heeft de aanvaller gehad. Sinds deze maand zit de aanvaller zonder club nadat zijn avontuur bij Austin ten einde is. Sinds 2018 speelde hij al in de Verenigde Staten. Eerst bij San Jose Earthquakes en later bij Austin. Zijn loopbaan begon bij Fortuna Sittard waar hij al snel de overstap maakten naar Fulham. Na een verhuurperiode bij HJK Helsinki en minuten bij Fulham volgde een miljoenentransfer naar Ajax. Ook PAOK Saloniki en FC Groningen gelden als voormalig werkgevers. Hoesen houdt momenteel zijn conditie op peil bij Ajax. Komt er een nieuw avontuur of volgt een terugkeer naar Nederland?