FC Utrecht bevestigt nieuw transferrecord na vertrek Douvikas

Een nieuwe recordtransfer voor FC Utrecht. Net als vorig jaar zomer heeft FC Utrecht haar uitgaande transferrecord verder aangescherpt. De al langer verwachte transfer van haar Griekse topscorer Anastasios ‘Tasos’ Douvikas naar het Spaanse Celta de Vigo is officieel rond.

De Griekse international kroonde zich afgelopen seizoen tot topscorer van de Eredivisie. Nu levert de 24-jarige aanvaller FC Utrecht een minimum bedrag van 12 miljoen euro op. Dat kan door enkele variabele beloningen nog verder oplopen. En dat betekent een transferrecord voor de Domstedelingen.

Het uitgaande transferrecord ligt een stuk hoger dan het oude record. FC Utrecht scherpte vorig jaar zomer haar transferrecord al aan door de uitgaande transfer van Quinten Timber. Die vertrok voor 7.5 miljoen euro naar Feyenoord. Die transfer verbleekt nu met de 12 miljoen euro voor Douvikas. Twee jaar geleden kwam Douvikas slechts voor een fractie over van het Griekse Volos NFC.

Voor Douvikas lag er een mooi contract in Galicië klaar tot de zomer van 2028. FC Utrecht beschikt met Mats Seuntjens, Isac Lidberg, Anthony Descotte en Ole Romeny al over de nodige aanvallers. Het elftal van trainer Michael Silberbauer kwam in de eerste drie competitieduels nog niet tot scoren. Daarmee is er sprake van een kleine crisis in Utrecht.