Feyenoord breekt transferrecord voor Japans international

Een ongekende weelde voor Feyenoord. De club voert sinds een aantal jaren een duidelijk beleid en kan zich ook vaker mengen op de transfermarkt. De afgelopen periode werd het uitgaande transferrecord met de transfer van Orkun Kokcu naar Benfica al scherp gesteld. Dat is nu ook het geval bij de inkomende transfers.

Feyenoord kondigde vandaag de komst aan van de Japanse international Ayase Ueda. De vijftienvoudig international komt als vice-topscorer van de Belgische Jupiler Pro League over naar Feyenoord. Nog niet eerder betaalde Feyenoord zoveel geld voor een speler. Het Belgische Cercle Brugge registreerde zelf een uitgaand transferrecord. Feyenoord zou naar verluidt 9 miljoen euro betalen. Daarnaast zijn er nog een aantal bonussen ter waarde van 2 miljoen euro afgesproken. Ook zou Cercle Brugge bij een toekomstige transfer 20% verdienen.

Met de komst van de 24-jarige Ayase Ueda, met een contract tot 2028, wapent Feyenoord zich al vast voor een transfer van Santiago Gimenez. Wanneer de Mexicaans international nog een goed seizoen draait in Rotterdam-Zuid wacht een transferklapper van jewelste. De aanvalsleiders wordt gevolgd door de Europese top. Tegelijkertijd is Gimenez de eerste twee duels in de Champions League geschorst. Net als Gimenez zal ook Ueda interessant zijn voor de merchandise en televisierechten. Net als Mexico zijn ook de Japanse fans voetbalgek en bereid ver te gaan.

Ayase Ueda krijgt bij Feyenoord rugnummer 9.

Feyenoord kondigt transfer op social media aan via Shinji Ono

De meest bekende Japanse speler die ooit voor Feyenoord actief was is Shinji Ono. De middenvelder won met Feyenoord in 2002 de UEFA Cup. Ook in eigen land is Ono nog immens populair. Het is dan ook niet gek dat juist Ono de komst van zijn jongere landgenoot aankondigt via de Instagram pagina van Feyenoord:

Wat zijn de 5 duurste Feyenoord transfers?

  1. Ayase Ueda (2023), v00r 9 miljoen euro van Cercle Brugge
  2. David Hancko (2022), voor 8.3 miljoen euro van Sparta Praag
  3. Quinten Timber (2022), voor 7.4 miljoen euro van FC Utrecht
  4. Ramiz Zerrouki (2023), voor 7.2 miljoen euro van FC Twente
  5. Marcos Senesi (2019), voor 7 miljoen euro van San Lorenzo

Welke Japanse spelers kwamen ooit uit voor Feyenoord?

  • Shinji Ono (2001 – 2005)
  • Ryo Miyaichi (2011)
  • Ayase Ueda (2023 – heden)