Feyenoord zwaait basiskracht definitief uit

Zeker één basiskracht van Feyenoord vertrekt deze zomer. Huurling Oussama Idrissi zal namelijk na de zomer niet meer terugkeren. Idrissi gaat zich weer melden bij het Spaanse Sevilla. Dat heeft Feyenoord vandaag bekendgemaakt via de officiële kanalen. Ook vierde doelman Tein Troost (NAC Breda) en huurling Jacob Ramussen (terug naar Fiorentina) keren na de zomer niet meer terug in De kuip.

Het is nog onbekend wat er gaat gebeuren met Ofir Marciano, Timon Wellenreuther en Sebastian Szymański. Feyenoord houdt de optie op een langer verblijf van Marciano open. De 33-jarige keeper heeft in Rotterdam-Zuid een aflopend contract welke formeel voor 1 april werd opgezegd. De 41-voudig international van Israel kwam dit seizoen geen enkele minuut in actie. Marciano schikte zich in een rol achter Justin Bijlow en Timo Wellenreuther.

Langer verblijf Wellenreuther en Szymański

Feyenoord wil graag door met de huurlingen Wellenreuther en Szymański. Wellenreuther werd het afgelopen seizoen door Feyenoord gehuurd van Anderlecht. De Belgische club moet financieel alle zeilen bijzetten. De gevallen Belgische topclub zat al in zwaar weer. Dit seizoen greep het voor komend jaar ook nog eens naast Europees voetbal. Feyenoord heeft bij de huur een optie tot koop bedongen. Mogelijk dat Anderlecht nu ook voor een lager bedrag akkoord gaat.

Sebastian Szymański werd het afgelopen seizoen gehuurd van het Russische Dinamo Moskou. De Pools international ziet een terugkeer naar Rusland vanwege de huidige oorlog in Oekraïne niet zitten. De FIFA zette onlangs de deur open voor een nieuwe huurovereenkomst voor buitenlandse contractspelers in Russische dienst. Feyenoord en Szymański kunnen daar nu van profiteren. Het lijkt uitgesloten dat Feyenoord de optie tot koop van 10 miljoen euro gaat lichten.

Rustige transferperiode verwacht

Feyenoord lijkt deze zomer langer niet zo’n drukke transferperiode te krijgen als vorig jaar. De kans is echter groot dat aanvoerder Orkun Kokcü nog wel gaat vertrekken. Ook Alireza Jahanbakhsh staat open voor een nieuw avontuur terwijl Danilo hoopt op meer speelminuten. Feyenoord is zelf nog op zoek naar extra mogelijkheden op de flanken als ook extra spits. Ricardo Pepi, door FC Groningen van Augsburg, geldt als een serieuze optie.

Eerder legde Feyenoord voor komend seizoen als Thomas van den Belt (PEC Zwolle) en Ramiz Zerrouki (FC Twente) vast.