FIFA 23: Morgen lancering Ligue 1 TOTS

Toulouse FC kent een fantastisch seizoen. De promovendus eindigt op een verdienstelijke dertiende plaats in de Ligue 1 en gaat volgend jaar Europa in vanwege haar bekerwinst. Daarmee laat de club zien dat met slim scouten er succes geboekt kan worden. Opvallend genoeg ontbreekt de club in de Team of the Season in FIFA 23.

Thijs Dallinga, Stijn Spierings, Branco van den Boomen, Zakaria Aboukhlal en meest recent Saïd Hamulic maakten de voorbije periode de overstap naar Toulouse. De 27-jarige Van den Boomen tekende dit seizoen voor 8 assists en nog eens 5 goals. De pas 22-jarige Dallinga is zelfs de best scorende Nederlandse speler in een top vijf competitie. De voormalig speler van FC Groningen en Excelsior scoorde 12 keer in 35 Ligue 1 duels. Ongekend voor een speler die vorig seizoen nog actief was in de Keuken Kampioen Divisie.

Wie wel een Ligue 1 TOTS card heeft verdiend is Lois Openda. De 23-jarige aanvaller werd de voorbije twee seizoenen door Vitesse gehuurd van Club Brugge. Dit seizoen scoorde 19 keer in 36 duels. Openda hoopt komend weekend in de thuiswedstrijd van Lens tegen Ajaccio op 20 of meer goals uit te komen.

Bekende namen in de Ligue 1 TOTS zijn onder andere Neymar, Ben Yedder, Clauss en Lacazette. De Neymar TOTS heeft een overall rating van maar liefst 95 en lijkt daarmee één van de duurste cards in FIFA Ultimate Team (FUT) te gaan worden. De Ligue 1 TOTS cards van Kylian Mbappé en Lionel Messi moeten echter nog hoger worden ingeschat. Beide spelers zullen als spits beschikbaar komen.