Fortuna Düsseldorf haalt Nederlandse spits

Vincent Vermeij is opgedoken in de Tweede Bundesliga. De 1.96 meter lange aanvaller gaat aan de slag bij Fortuna Düsseldorf. Daarmee blijft Vermeij actief in Duitsland. Sinds 2019 is Vermeij er al actief. Aanvankelijk bij MSV Duisburg en de afgelopen jaren bij SC Freiburg. Het afgelopen seizoen scoorde hij namens Freiburg II maar liefst vijftien keer in de 3. Liga.

De 28-jarige aanvaller is in Nederland al weer even buiten beeld. Vermeij kwam in ons land uit voor De Graafschap, Heracles Almelo en FC Den Bosch. In 2019 volgde de overstap naar onze Oosterburen en is Duitsland zijn jachtterrein. Hij maakte er in dienst van SC Freiburg zelfs zijn debuut in de Bundesliga als invaller. Normaliter speelde hij echter zijn wedstrijden op het derde niveau van Duitsland bij Freiburg II.

Nu trekt Vermeij naar het ambitieuze Fortuna Düsseldorf. Die club speelt haar thuiswedstrijden in de Merkur Spiel-Arena dat plaats biedt aan maar liefst 54.600 toeschouwers. Fortuna Düsseldorf hoopt op termijn weer de stap te maken naar de Bundesliga. De club eindigde het afgelopen seizoen op een vierde plaats in de Tweede Bundesliga. De nummers één en twee promoveren rechtstreeks, de nummer drie speelt de playoffs.

Er is veel vertrouwen in Vermeij. Onze landgenoot heeft namelijk het bekende rugnummer 9 gekregen. Onbekend is nog wel voor hoe lang Vermeij en zijn derde Duitse club een overeenkomst hebben afgesloten.

Met Jorrit Hendrix en Jordy de Wijs kwamen er dit seizoen al twee Nederlandse voetballers uit voor Fortuna Düsseldorf. Vanwege de reisafstand maken steeds meer landgenoten een voetbalreis naar Düsseldorf.