Fortuna Sittard hoopt op de ‘Engeland factor’ van Cox

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Gaat Fortuna Sittard ook profiteren van de ‘Engeland factor’? George Cox staat volgens Engelse media namelijk in de belangstelling van Blackburn Rovers. De huidige nummer vier van de Championship zou niet de enige club zijn die belangstelling heeft. Ook Luton Town aast op de linksback.

PSV verkocht vorige week voor een miljoenenbedrag Noni Madueke aan Chelsea. Na Cody Gakpo is het de hoogste uitgaande transfer in de clubhistorie. Dat heeft alles met de nationaliteit van de buitenspeler te maken. In Engeland moeten spelers een aantal homegrown spelers in de selectie hebben en dat maakt Engelse spelers duurder dan pakweg een Duitse of een Spaanse speler.

Niet alleen PSV profiteerde daar al optimaal van. Een ander voorbeeld is Borussia Dortmund. In 2021 betaalde Manchester United liefst 85 miljoen euro voor Jadon Sancho Het verheugt zich nu al op een biedingsoorlog om Jude Bellingham. Tegelijkertijd bleek het voor Feyenoord bijvoorbeeld niet mogelijk om huurling Reis Nelsson te behouden. Bij Arsenal is hij vooral bankzitter. Nelsson speelde dit seizoen pas 64 minuten in de Premier League. Toch vertegenwoordigt hij een marktwaarde van bijna 10 miljoen euro.

Voor Fortuna Sittard kan een uitgaande transfer van Cox dan ook lucratief zijn. Natuurlijk in het perspectief van bijvoorbeeld PSV en Borussia Dortmund. De 24-jarige back is in Sittard een vaste waarde maar heeft ook een aflopend contract. Een transfervrij vertrek in de zomer lonkt dan ook. De linksback, die eerder speelde in de jeugd van Brighton Hove & Albion, zou Fortuna Sittard zo maar 1 miljoen euro of meer kunnen opleveren. Blackburn Rovers strijdt onder leiding van Jon Dahl Tomasson volop om promotie naar de Premier League.