Fortuna Sittard houdt rekening met vertrek Paul Gladon

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Een nieuw buitenlands avontuur lonkt voor Paul Gladon. Bij Fortuna Sittard houdt men al stilletjes rekening met een vertrek. Trainer Danny Buijs was daar na afloop van Fortuna Sittard – Almere City opvallend open over. En daar kwam vandaag ook nog eens de afwezigheid van Gladon op de training bij.

Gladon bevestigde na afloop van het duel de belangstelling aan 1Limburg: “Er is belangstelling, maar ik heb het goed naar mijn zin in Limburg en dat geldt ook voor mijn gezin. Mijn zaakwaarnemer is er mee bezig, dus ik wacht rustig af wat er de komende tijd gebeurt.” Vandaag was Gladon ook nog eens afwezig op de training van de Limburgse club.

De 31-jarige aanvaller begon dit seizoen als de eerste keus bij Fortuna Sittard. Gladon brengt een bak aan ervaring. Zo speelde hij eerder in de Eredivisie voor FC Emmen, Heracles en Sparta, Willem II en FC Groningen. Eerder speelde de 1.88 meter lange aanvaller in het buitenland al bij Wolverhampton Wanderers en Sint-Truiden. Nu zou zijn avontuur heel wat verder weg zijn.

Gladon heeft in Limburg nog een contract tot volgend jaar zomer. Nu zou er interesse zijn vanuit Armenië. Een van de Armeense topclubs zou Gladon naar de Bardzraguyn khumb willen halen. Daarbij gaat het vermoedelijk niet om één van de Armeense topclubs zoals FC Ararat-Armenia of FC Pyunik Yerevan die al vaker spelers uit Nederland oppikten. Oud-Ajax en Willem II speler Aras Özbiliz (33) verruilde juist Pyunik begin dit jaar voor FC Urartu Yerevan.

De grootste kanshebber komt weliswaar ook uit Yerevan maar gaat om het ambitieuze Noah Yerevan. Bij FC Noah Yerevan staan sinds deze zomer drie Nederlandse voetballers onder contract. Het gaat om Justin Mathieu (TOP Oss), Ilias Alhaft (Almere City) en Jordy Tutuarima (PEC Zwolle). Het drietal wordt vertegenwoordigd door Pure Sportsmanagement dat nog geen banden heeft met Gladon. Mogelijk dat er sprake is van een transfermandaat voor Armenië.

Wanneer Gladon vertrekt, zal Fortuna Sittard opnieuw de transfermarkt opgaan. Met Kaj Sierhuis (Stade Reims) en Mouhamed Belkheir (Vilafranquense) haalde het al twee aanvallers op.