Genomineerden Eredivisie talent van het jaar bekend

Na de nominaties voor Beste Speler van het seizoen 2022/2023 in de Eredivisie is nu ook duidelijk geworden wie de kanshebbers zijn voor het Talent van het Jaar. Opvallend genoeg is Xavi Simons, afgelopen seizoen PSV en nu RB Leipzig, in beide categorieën genomineerd. Naast de international zijn nog vier andere spelers genomineerd.

Xavi Simons verdiende met zijn goede spel afgelopen seizoen een plek bij het Nederlands Elftal én een terugkeer naar Paris Saint Germain. De Franse topclub verhuurde de middenvelder vervolgens direct weer aan RB Leipzig. Zodoende is de Bundesliga dit seizoen het werkterrein van Simons.

Naast Simons is ook een andere genomineerde, Milos Kerkez, niet meer actief in de Eredivisie. De jonge back uit Hongarije maakte indruk bij AZ en verdiende een miljoenentransfer naar de Premier League. Bij Bournemouth liet hij inmiddels ook in de Premier League al van zich spreken.

De andere genomineerden zijn Million Manhoef (Vitesse), Kenneth Taylor (Ajax) en Shurandy Sambo (Sparta, teruggekeerd naar PSV). Opvallend genoeg zijn er voor de Johan Cruijff Talent van het Jaar verkiezing geen spelers genomineerd van landskampioen Feyenoord. Veel voetbalfans op social media vragen zich af wat Quilindschy Hartman (21) heeft misdaan. De linksback brak het afgelopen seizoen door en speelde een belangrijke rol bij het binnenhalen van de titel.

Wie uiteindelijk de winnaar zal worden, wordt op 4 september bekend tijdens de Eredivisie Awards 2022-2023. Het event is op die dag ook vanaf 20.30 uur live te volgen op ESPN.

Wie zijn de kanshebbers voor de Johan Cruijff Talent van het Jaar prijs?

  • Milos Kerkez (AZ, nu Bournemouth)
  • Million Manhoef (Vitesse)
  • Shurandy Sambo (Sparta, teruggekeerd naar PSV)
  • Xavi Simons (PSV, nu RB Leipzig)
  • Kenneth Taylor (Ajax)