Gerucht: FC Emmen opnieuw op Peruviaanse toer?

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Een opvallend gerucht uit Peru. FC Emmen zou een poging willen wagen om de Peruviaanse international Alex Valera naar de Eredivisie te halen. De 26-jarige aanvaller staat op het punt om zijn contract bij het Saoedische Al-Fateh te laten ontbinden. Maar hoe serieus dit gerucht is, moeten we ons afvragen. De grote vraag is namelijk of dit voor de nummer zestien van de Eredivisie überhaupt financieel haalbaar is.

Valera speelde pas sinds augustus 2022 voor Al-Fateh. Die club betaalde ruim 1 .3 miljoen euro aan Universitario de Deportes, 26-voudig kampioen van Peru. In de Saudi Pro League speelde Valera slechts mee in 5 van de 10 mogelijke wedstrijden. Slechts drie keer als basiskracht. Al-Fateh wilde dan ook van de speler af en zou volgens media in Peru zijn salaris de afgelopen maanden al niet meer hebben betaald.

Welke spelers uit Peru kwamen uit voor FC Emmen?

Het is een bijzonder link. De club uit Drenthe heeft een ruime ervaring met spelers uit Peru. Een succes was dat vaker niet dan wel. Alleen de eerste twee spelers uit Peru die naar FC Emmen kwamen zijn onomstreden. Verdediger  Miguel Araujo is nog altijd een gewaardeerde kracht in het elftal van Dick Lukkien. Sergio Peña vertrok na de degradatie in de zomer van 2021 naar de Zweedse topclub Malmö FF. Alle andere spelers hielden het vaak nog geen jaar in Emmen vol.

Zo keerde Fernando Pacheco vorige maand weer terug naar Peru. Miguel Araujo en Gonzalo Sánchez staan nu nog in Emmen onder contract. Sánchez moet zijn officiële debuut voor FC Emmen nog maken.

  1. Miguel Araujo (2019 – heden)
  2. Sergio Peña (2019 – 2021, nu Malmö FF)
  3. Didier de La Torre (2021, nu Gil Vicente)
  4. Jean-Pierre Rhyner (2021, nu FC Schaffhausen)
  5. Fernando Pacheco (2022, nu Deportivo Municipal)
  6. Gonzalo Sánchez (2022 – heden)