Hoe is het met … voormalig Ajax speler Yaya Sanogo?

In de zomer van 2015 dook in Amsterdam opeens Yaya Sanogo op. De boomlange aanvaller kwam op huurbasis over van Arsenal en werd een grote toekomst toegedicht. Op dat moment had hij al op het hoogste niveau in Frankrijk en Engeland gespeeld. Ook was hij international van Jong Frankrijk. Na de Ligue 1 en Premier League moest zijn definitieve doorbraak in de Eredivisie komen.

Het liep voor Sanogo helemaal anders. Niet alleen kwam hij in Amsterdam (3 duels) nauwelijks aan spelen toe, hij ging uiteindelijk zelfs spelen voor Jong Ajax. Teleurgesteld keerde hij terug naar Londen. Ook een huurperiode bij Charlton Athletic bracht niet het gewenste resultaat. Pas in 2017 kreeg hij weer een echte kans. Sanogo trok de deur bij Arsenal dicht en keerde terug naar Frankrijk. In zijn eerste seizoen speelde hij direct 27 duels (6 goals). Daarna ging het de seizoenen erna met zowel Toulouse als Sanogo bergafwaarts.

In 2020 vertrok Sanogo na de degradatie van Toulouse. Een jaar lang zat de speler zonder club. Daarna dook hij opnieuw op in Engeland. Huddersfield Town bood uitkomt. In negen optredens kwam hij echter niet tot scoren. Daarna volgde opnieuw een lange periode zonder club. Deze week dook hij weer bij een nieuwe club op. Het Armeense Urartu is met de ‘pas’ dertigjarige aanvaller aan de haal gegaan. Urartu is in de Armeense competitie absoluut niet de smaakmaker. Met Sanogo hoopt men dat wel te worden.