Jerson Cabral duikt weer op in Griekse Super League

Het aantal Nederlandse spelers in Griekse dienst is groter geworden. Jerson Cabral gaat namelijk opnieuw spelen in de Griekse Super League. De 32-jarige aanvaller keert na een half jaar clubloos te zijn geweest terug bij Ionikos Nikeas. Cabral tekende bij de Griekse hekkensluiter tot het einde van het seizoen.

Cabral begon zijn loopbaan in de jeugd van Feyenoord. Later maakte hij ook zijn debuut in De Kuip. In 2012 maakte hij de overstap naar FC Twente. De buitenspeler werd door FC Twente verhuurd aan ADO Den Haag en Willem II. Vier jaar later volgde de overstap naar het Franse Bastia. Het bleef bij slechts 6 duels in Ligue 1 verdeeld over 60 minuten. Bastia verhuurde Cabral aan Sparta. Na zijn periode bij Bastia speelde hij bij Levski Sofia en Pafos FC. In 2021 volgde de overstap naar Ionikos Nikeas. Cabral speelde vorig seizoen al 23 duels in de Super League.

Ionikos Nikeas kan de voetbalkunsten van Cabral goed gebruiken. De club staat op de veertiende en laatste plaats in de Griekse Super League. Er werd dit seizoen pas één keer gewonnen. Ook werd er vijf keer gelijkgespeeld. Het verschil met nummer tien Levadiakos is echter slechts drie punten. Vanavond lijkt het treffen met de Griekse topclub Olympiakos voor Cabral nog te vroeg te komen. Beide clubs hebben een goede onderlinge band. Nikaia is namelijk een voorstad van Piraeus.

Hoeveel Nederlandse voetballers spelen er in Griekenland?

Met de terugkeer van Cabral komt de teller op 7 Nederlandse voetballers te staan. Bij de start van het seizoen 2022-2023 waren er 6 in Nederland geboren spelers op het hoogste niveau in Griekenland, de Super League, actief. Het gaat om Sonny Stevens (OFI Kreta), Garry Rodriques (Olympiakos), Diego Biseswar (PAOK Saloniki), Bart Schenkeveld (Panathinaikos), Tom van Weert (AEK Athene) en Daan Rienstra (PAS Giannina). Hierbij moet worden gezegd dat Rodriques voor het nationale team van Kaapverdië uitkomt en Biseswar voor Suriname.

1 Trackback / Pingback

  1. Jerson Cabral duikt weer op in Griekse Super League | ADO Den Haag Nieuws

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.