Joaquín op recordjacht in Spanje: meeste La Liga duels

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Joaquín hoopt dit seizoen in La Liga de speler te worden met de meeste competitieduels ooit. De speler, geboren in 1981, staat op 617 wedstrijden in LaLiga. Daarmee is het alltime-record van keeper Andoni Zubizarreta op 622 wedstrijden nog in beeld. Hij zal dan wel donderdag in actie moeten komen tegen Athletic Bilbao.

De 41-jarige Joaquín zou na dit seizoen stoppen en een blessure leek nog even roet in het eten te gaan gooien. Tegen FC Barcelona raakte de 51-voudig international van Spanje geblesseerd. Er werd dus nog gevreesd voor het record. Toch lijkt de speler klaar voor het treffen van Betis tegen Athletic Club. Real Betis speelt dit seizoen nook nog tegen Rayo Vallecano, Sevilla, Getafe, Girona en Valencia. Daarmee zijn 623 duels op het hoogste niveau in Spanje nog haalbaar.

Joaquín begon zijn loopbaan bij ‘zijn’ Real Betis. In 2006 trok hij naar Valencia, om via Malaga en het Italiaanse Fiorentina, in 2015 weer bij Real Betis uit te komen. Joaquín had het Spaanse record al lang en breed kunnen hebben was hij niet tussen 2013 en 2015 naar de Serie A getrokken maar wie zegt er nu nee tegen La Viola.

Sander Boschker is in Nederland recordhouder

In Nederland staat het record voor meeste duels in de Eredivisie op naam van Sander Boschker. Hij keepte namens FC Twente maar liefst 562 duels in de Eredivisie. Pim Doesburg (549 duels) en Willy van den Kerkhof (512 duels) volgen op gepaste afstand. Lasse Schöne is de hoogst genoteerde nog actieve speler. De Deense middenvelder staat op 416 Eredivisie duels. Jens Toornstra staat op 410 duels.