KPN verlengt samenwerking met eDivisie

Photo by markusspiske

Esports worden steeds populairder. Het is dan ook niet gek dat de Eredivisie CV en KPN hun samenwerking hebben verlengd. Ook de komende drie seizoenen zal de eDivisie gekoppeld worden aan het telecombedrijf. Er is ook een grote verandering in aankomst. De visuele identiteit van de competitie zal veranderen. Geel maakt plaats voor KPN groen.

Afgelopen seizoen behaalde de KPN eDivisie miljoenen views. Ook zag het een exponentiële groei van nieuwe social media-volgers. Dat aantal is alleen maar verder gegroeid na de transitie van FIFA 23 naar EAFC 24. Het toont aan dat gaming en esports een integraal onderdeel zijn geworden van de hedendaagse jongerencultuur. Het was dan ook niet vreemd dat de Eredivisie en KPN hun samenwerking met drie jaar gaan verlengen.

“Met trots verlengen wij ons naamgevend partnership met de KPN eDivisie”, aldus Mark Versteegen, directeur Sponsoring bij KPN. “De afgelopen jaren hebben we gezien hoe de YouTube en Twitch streams van de KPN eDivisie een onmiskenbare plek hebben veroverd in de harten van jonge kijkers en gamers. Die groei is ronduit spectaculair te noemen en we zijn vastbesloten gamers en fans de snelheid, betrouwbaarheid en kwaliteit te bieden die ze verdienen. Ons supersnelle glasvezelinternet en 5G staan garant voor de allerbeste gaming-ervaring.”

“De KPN eDivisie is naast een professionele gamingcompetitie ook een innovatief platform waar jonge fans van clubs zich verenigen en er op vermakelijke wijze de link tussen eredivisie en gaming wordt gelegd. We zijn zeer tevreden dat we ook de komende seizoenen samen met KPN, DreamHack Sports Games en alle eredivisieclubs kunnen doorbouwen aan een waardevol merk voor al onze fans en stakeholders”, aldus Jos van Helvoirt, Content manager (e)sports Eredivisie.

Maandelijks schitteren (e)spelers van de eredivisieclubs in viral Instagram- en TikTok-video’s die door miljoenen social media-gebruikers worden bekeken. De combinatie van vermaak en verslaggeving tijdens de KPN eDivisie uitzendingen werpt zijn vruchten af. Beelden van de competitie werden meer dan 10 miljoen keer bekeken. In combinatie met andersoortige content liep de teller op tot meer dan 50 miljoen views.

Seizoen 2023/24 van de KPN eDivisie start vanaf 7 november

KPN eDivisie 2023/24 – seizoen 7 – staat voor de deur! Vanaf 7 november zijn alle wedstrijden elke dinsdag tussen 17.30 en 20.30 uur live te zien op ESPN 3 en op het YouTube en Twitch-kanaal van de KPN eDivisie. Binnenkort volgt meer nieuws over seizoen 7.

Wat is de KPN eDivisie?

Binnen de KPN eDivisie strijden esporters van de achttien Eredivisieclubs om het kampioenschap in de game EA FC 24 en € 50.000 prijzengeld. Voor de Eredivisie en de Eredivisieclubs is de KPN eDivisie een innovatief platform om jongeren te bereiken en de betrokkenheid van bestaande fans bij hun club te vergroten. De KPN eDivisie is een initiatief van de Eredivisie CV, EA SPORTS en DreamHack Sports Games. De KPN eDivisie is eveneens onderdeel van EA SPORTS FC Pro.

1 Trackback / Pingback

  1. KPN verlengt samenwerking met eDivisie | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.