Lionel Messi vanavond grote favoriet voor Ballon d’Or

Wereldkampioenen Voetbalquiz
Fotocredits History Of Soccer - https://historyofsoccer.info

Vanavond is het dan eindelijk zo ver. De meest prestigieuze individuele prijs in het voetbal, de Ballon d’Or, wordt uigereikt. Alles lijkt erop dat Lionel Messi deze vanavond in Parijs voor de achtste keer mee naar huis neemt. Outsiders zijn Erling Haaland, Kylian Mbappé en Kevin de Bruyne.

Op papier is Lionel Messi de grote favoriet. Met zijn club Paris Saint Germain kampioen van Frankrijk worden is natuurlijk niet zo moeilijk. Zijn land Argentinië bij de hand nemen op een WK wel. Messi nam de wereldtitel mee naar Argentinië. In Qatar kwam hij maar liefst zeven keer tot scoren. Tegelijkertijd brak Erling Haaland bij zijn komst naar de Premier League record naar record. De Noorse goalgetter scherpte het Premier League record van meeste goals aan. Daarnaast won hij met Manchester City de treble: de Premier League, FA Cup én de Champions League.

Wat in ieder geval duidelijk is dat om 20.45 uur de ceremonie in het Théâtre du Châtelet zal beginnen. De gastheer van dienst, Didier Drogba, behoeft geen introductie. De voormalig topspits van Chelsea en Ivoorkust won zelf nooit de Ballon d’Or. De aanvaller voetbalde in een tijd dat Lionel Messi en Cristiano Ronaldo hun stempel op het mondiale voetbal drukten. Sinds 2008 wisten alleen Luka Modric (2018) en Karim Benzema (2022) de twee grootste voetballers van onze tijd van de eerste plaats te houden.

De toekomstige winnaars van Ballon d’Or

Cristiano Ronaldo behoorde dit jaar al niet tot de long list van genomineerden. De kans is groot dat Lionel Messi komend seizoen eenzelfde lot zal moeten ondergaan. Daarmee komt er een einde aan een tijdperk. De komende jaren lijken Erling Haaland, Kylian Mbappé en Jude Bellingham te moeten gaan uitvechten wie er met deze prestigieuze prijs aan de haal gaat. En wie weet komt er wel weer een dark horse naar boven.