Marvin Zeegelaar opnieuw aan de slag bij Udinese

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Er gaat opnieuw een Nederlandse voetballer aan de slag in de Serie A. Marvin Zeegelaar heeft zich namelijk wederom verbonden aan Udinese. Na een proefperiode lag er voor de linksback een contract tot het einde van het seizoen klaar. Daarmee keert de transfervrije Zeegelaar terug bij de club die hij vorig jaar zomer verliet.

Udinese had dringend behoefte aan een extra linksback na de blessure van Enzo Ebosse. De international van Kameroen raakte eerder zwaar geblesseerd aan zijn knie. Zeegelaar zal vooral als back-up gelden van de Italiaanse jeugdinternational Destiny Udogie. Udinese huurt de back dit seizoen van Tottenham Hotspur. Vorig jaar brak Udogie in Udine door. Spur was bereid om 18 miljoen euro voor de verdediger neer te tellen en hem direct opnieuw aan Udinese te verhuren.

De 32-jarige Zeegelaar kwam in zijn loopbaan eerder uit voor Excelsior, Elazigspor, Blackpool, Rio Ave, Sporting Lissabon en Watford en eerder dus ook al Udinese. Udinese is een vaste waarde in de Serie A. De teller staat inmiddels al op 28 onafgebroken seizoenen op het hoogste niveau van Italië. Momenteel staan ze tiende in de Serie A.