Negatief record voor SC Cambuur: weer geen goals

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Komt het nog goed met Cambuur? De hekkensluiter van de Eredivisie zit niet in de lekkerste fase van het seizoen. Het pakte het afgelopen speelweekend ook nog eens een negatief record in de Eredivisie. Niet eerder kwam een ploeg in de eerste helft van het seizoen in zo weinig wedstrijden tot scoren.

Excelsior (1971-1972, 1972-1973), FC Den Bosch (1972-1973) en FC Dordrecht (1992-1993) kwamen eerder in 12 van de 17 wedstrijden niet tot scoren. SC Cambuur doet daar nu nog een schepje bovenop. Na de 0-3 nederlaag tegen de verrassing van de eerste seizoenshelft, Sparta Rotterdam, staat de teller bij Cambuur op 13 duels zonder doelpunten.

SC Cambuur heeft sowieso een belabberde reeks. In de afgelopen 10 duels in de Eredivisie en KNVB Beker kwam het 9 keer niet tot scoren. Alleen in de derby tegen SC Heerenveen scoorde Jamie Jacobs. Dat was op 13 november. Het betekent dat Cambuur al bijna 3 maanden wacht op een doelpunt.

De nieuwe trainer Sjors Ultee zag zijn team dan ook nog niet scoren. Thuis tegen FC Volendam (0-3) en Sparta (0-3) werd er verloren. Ook ging men onderuit in de beker tegen de amateurs van De Treffers (1-0). Tussendoor werd tegen FC Emmen met 0-0 gelijkgespeeld.

Nieuw record in de maak: minste goal in een Eredivisie seizoen?

SC Cambuur staat na 17 duels in de Eredivisie op 9 goals. Het is niet uitgesloten dat de Friezen een negatief record gaan vestigen. Het negatieve record is nu nog in handen van FC Volendam in het seizoen 1971/1972. In dat seizoen scoorde FC Volendam slechts 16 keer. Het lag voor de hand dat FC Volendam dat seizoen degradeerde uit de Eredivisie.

1 Trackback / Pingback

  1. Negatief record voor SC Cambuur: weer geen goals | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.