PSV verkoopt verdediger aan Sunderland

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Het aantal Nederlandse voetballers in de Championship neemt verder toe. Sunderland heeft namelijk zaken gedaan met PSV. De pas twintigjarige Jenson Seelt verruilt Jong PSV voor cultclub Sunderland.

Sunderland is de nummer zes van het voorbije Championship seizoen. Die club betaalt nu volgens het Eindhovens Dagblad maximaal 2 miljoen euro voor Seelt die in Eindhoven (nog) niet in aanmerking kwam voor een plaats in de selectie van Peter Bosz. Bij de transfer zitten er wel de nodige bonussen verwerkt. De transfer is nog wel onder voorbehoud van een medische keuring.

In een eerder stadium had de Engelse promovendus Burnley nog interesse in de twintigjarige verdediger. Die belangstelling is bekoeld want Sunderland trekt aan het langste eind. Manager Tony Mowbray bood de 1.92 meter lange Seelt een vijfjarig contract aan. Sunderland heeft net als het afgelopen seizoen de ambitie om snel weer naar de Premier League terug te keren.

Het afgelopen seizoen kwamen onder andere Gustavo Hamer (Coventry City), Zian Flemming (Millwall), Tahith Chong (Birmingham City), Tim Krul (Norwich City) en Wesley Hoedt (Watford) uit in de Championship. De kans is groot dat Hamer deze zomer ondanks het mislopen van promotie met Coventry City alsnog in de Premier League aan de slag gaat.