Rodriques verruilt National League voor League One

Een fraaie transfer voor onze landgenoot Rúben Rodriques. De voormalig speler van FC Den Bosch vertrekt na een uitstekend seizoen bij Notts County namelijk naar Oxford United. Dat betekent een overgang van de National League naar de League One, of te wel van het vijfde naar het derde niveau van Engeland.

Het verhaal is bekend. Notts County streed tot de laatste speelronde om het kampioenschap in de National League. Wrexham Athletic ging uiteindelijk aan de haal met de titel. Notts County deed het uiteindelijk via de playoffs, inclusief een finale op Wembley. Met 18 goals en 15 assists speelde Rodriques een belangrijke rol bij deze promotie. Sterker nog, in de finale van de playoffs scoorde hij de gelijkmaker waardoor er strafschoppen genomen moesten worden.

Rodriques gaat echter niet met de oudste profclub ter wereld naar de League Two. Na drie seizoenen in Nottingham trekt hij een treetje hoger naar Oxford. In de universiteitsstad lag voor de in Portugal geboren maar in Nederland opgegroeide aanvaller een driejarig contract klaar. In Oxford gaat de voormalig speler van Gemert, De Treffers en FC Den Bosch werken onder manager Liam Manning (37). De jonge manager wordt gezien als een aanstormend talent in het trainersvak.

Het afgelopen seizoen eindigde Oxford United net boven de streep. Het werd in de League One uiteindelijk negentiende van de 24 clubs. Bij Oxford United wordt Rodriques ploeggenoot van Yanic Wildschut. Verdediger Djavan Anderson vertrekt juist deze zomer bij de The U’s.