Ruben van Bommel: Weer een zoon van oud-international in Eredivisie

Met een goal en een assist was Ruben van Bommel direct één van de smaakmakers bij AZ. De van MVV overgekomen middenvelder drukte zijn stempel in de 5-1 overwinning van AZ op Go Ahead Eagles.

De negentienjarige middenvelder komt daarmee dit seizoen in een bijzonder rijtje terecht. Het is namelijk één van de spelers die actief is in de Eredivisie waarbij zijn vader in het verleden voor het Nederlands Elftal actief was. Zijn vader, Mark van Bommel is op dit moment werkzaam als trainer van de Belgische kampioen RAFC Antwerp.

Het aantal Eredivisie spelers met een vader die in het Nederlands Elftal speelde, is deze zomer flink afgenomen.  Sydney van Hooijdonk keerde namelijk terug naar het Italiaanse Bologna terwijl Maxim Gullit na de degradatie van SC Cambuur zonder club zit. De 22-jarige middenvelder is niet alleen clubloos, hij is ook nog eens herstellende van een knieblessure.

In de afgelopen speelronde kreeg alleen Ruben van Bommel speelminuten. Steven Berghuis was vanwege een incident vorig seizoen geschorst. Ruben Kluivert (FC Utrecht) en Mexx Meerdink (AZ) behoorden de afgelopen speelronde niet tot de wedstrijdselectie.

De volgende ‘zoon van een international’ die hoopt op speelminuten is Sem Westerveld. De zoon van de oud-doelman van onder andere FC Twente, Vitesse, Liverpool en Real Sociedad speelt zijn wedstrijden net als Meerdink bij Jong AZ. De concurrentie met Matthew Ryan en Hobie Verhulst is ook groot. Momenteel kampt hij met een meniscusblessure.

Welke Eredivisie spelers hebben een vader die in het Nederlands Elftal speelde?

  • Steven Berghuis (Ajax), zoon van Frank Berghuis (1 cap)
  • Ruben Kluivert (FC Utrecht), zoon van Patrick Kluivert (79 caps)
  • Mexx Meerdink (AZ), zoon van Martijn Meerdink (1 cap)
  • Ruben van Bommel (AZ), zoon van Mark van Bommel (79 caps)