SC Heerenveen ontvang miljoenen van Lyon voor Sarr

Manneshotit / Red Bull Content Pool

SC Heerenveen staat op het punt om opnieuw voor vele miljoenen een speler te verkopen. Olympique Lyon is namelijk bereid om maar liefst 12 miljoen euro te betalen voor Amin Sarr.

De 21-jarige aanvaller uit Zweden werd eerder door SC Heerenveen voor 2 miljoen euro overgenomen van Malmö FF. Na 31 duels in de Eredivisie en 10 goals gaat hij nu naar de Ligue 1. Olympique Lyon betaalt nu minimaal zes keer meer. Berichten op ESPN stellen dat De transfer van Sarr tussen de 12 en 13 miljoen euro oplevert. Opnieuw een financiele klapper dus voor de Friezen die met huurling Sydney van Hooijdonk al een andere spits in de gelederen hebben.

Transfer van Sarr is geen record

De uitgaande transfer van Sarr is voor SC Heerenveen geen record. Het is wel goed voor een top drie notering. De transfer van Chidera Ejuke naar Hertha BSC (11.5 miljoen euro) is door de transfer van Sarr verdrongen. Miralem Sulejmani, voor 16.25 miljoen euro naar SC Heerenveen, en Afonso Alves, voor 17 miljoen euro naar Middlesbrough leverden eerder wel mee geld op.