Suriname weet ook Vermeer en drietal andere internationals te binden

Het nationale team van Suriname krijgt een volgende boost. ‘Natio’ wist de voorbije periode al de nodige nieuwe internationals aan zich te binden. Daarnaast werd eerder ook al bekend dat Henk ten Cate als assistent-bondscoach aan de staf wordt toegevoegd. Nu krijgt Suriname er opnieuw een aantal potentiele internationals bij.

De nationale voetbalbond van Suriname, de SVB, kondigde namelijk aan dat ook Kenneth Vermeer (clubloos), Daishawn Redan (Venezia), Dhoraso Klas (ADO Den Haag) en Stefano Denswil (Trabzonspor) zich beschikbaar hebben gesteld. Vermeer debuteerde in 2012 tijdens een oefeninterland tegen Duitsland voor het Oranje. Vermeer zat in 2019 voor het laatst bij de selectie van het Nederlands Efltal. Door nieuwe FIFA-regels is het mogelijk voor Vermeer om te switchen. De voormalig keeper van Ajax, Feyenoord en Club Brugge zit sinds kort zonder club nadat het Amerikaanse Cincinnati besloot zijn contract niet te verlengen. De 37-jarige keeper zal bij Suriname de strijd aan moeten gaan met Warner Hahn.

Andere bekende namen in de Surinaamse selectie zijn onder andere Sean Klaiber (FC Utrecht), Anfernee Dijksteel (Middlesbrough) en Sheraldo Becker (Union Berlin).

Suriname jaagt op plaatsing Gold Cup

Suriname hoopt onder leiding van bondscoach Aron Winter en diens assistent Henk ten Cate zich te plaatsen voor de Gold Cup. Hiervoor moet Suriname in juni eerst nog weten af te rekenen met Puerto Rico en vervolgens de winnaar van Martinique – Saint Lucia. Mocht dat lukken volgt enkele dagen later een groepsfase met wedstrijden tegen Costa Rica, Panama en El Salvador. De Gold Cup wordt deze zomer in de Verenigde Staten gespeeld. Naast het gastland geldt Mexico als de andere titelfavoriet. Andere deelnemers zijn onder andere Canada, Jamaica en het uitgenodigde Qatar.

Het ultieme doel voor Suriname is echter kwalificatie voor het WK van 2026. Dat wordt gehouden in Canada, de Verenigde Staten en Mexico.