Telstar haalt Danzell Gravenberch terug naar Nederland

Danzell Gravenberch keert opnieuw terug naar de Nederlandse voetbalvelden. De international van Suriname verruilt onder voorbehoud van een medische keuring namelijk de Cypriotische competitie voor de Keuken Kampioen Divisie. De 29-jarige aanvaller heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij Telstar.

Telstar neemt de aanvaller transfervrij over van het Cypriotische Karmiotissa Pano Polemidion. Gravenberch begon het seizoen in Cyprus als basiskracht maar werd afgelopen weekend al buiten de selectie gelaten bij het treffen tegen Omonia Nicosia. Het Cypriotische avontuur eindigt daarmee na een tweede seizoenshelft en de voorbereiding op dit seizoen. In januari van dit jaar verruilde Danzell Gravenberch namelijk pas De Graafschap voor Karmiotissa.

Bij de Witte Leeuwen, de bijnaam van Telstar, weten wat ze aan Gravenberch hebben. De fysiek sterke aanvaller doorliep net als zijn jongere broer Ryan, de jeugdopleiding van Ajax. In augustus 2013 maakte hij bij Jong Ajax zijn debuut in het betaald voetbal. De aanvaller kwam later in zijn loopbaan uit voor NEC, het Roemeense Cluj, FC Dordrecht, het Engelse Reading, het Belgische Roeselare, TOP Oss, opnieuw FC Dordrecht, Sparta en vervolgens De Graafschap.

De voormalig jeugdinternational van Nederland maakte op 24 maart 2023 zijn debuut voor het nationale elftal van Suriname. In de Nations League wedstrijd tegen Mexico viel Gravenberch in voor Diego Biseswar. Het is vooralsnog zijn enige interland met Natio.

Mogelijk dat ook zijn jongere broertje Ryan Gravenberch deze transferperiode nog een transfer maakt. De jonge middenvelder zit op een dood spoor bij Bayern Munchen maar er is met name uit de Premier League voldoende belangstelling.